Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Πολυμέσα > ΕΚΤΑΚΤΟ : Τώρα Εισβολή της αστυνομίας στην ΕΡΤ ! * URGENT : Now Police is attaking E.R.T !

ΕΚΤΑΚΤΟ : Τώρα Εισβολή της αστυνομίας στην ΕΡΤ ! * URGENT : Now Police is attaking E.R.T !

Νοέμβριος 7, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Ελλάδα Λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο.  Επείγον κάλεσμα για παρουσία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

91,8 και 105,8 μεταδιδουν ερα.

http://www.greektvlive.net/ertopen-live.html

http://www.ertopen.com/

Ζωντανά στην ΕΤ3: http://www.ertopen.com/apps/tv/ovp_et3.html

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Τα τελευταία 23 λεπτά της φωνής των εργαζόμενων της ΕΡΤ, η οποία σίγησε μετά την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ την νύχτα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.

Μπάτσοι, βρίσκονται μέσα στο στούντιο, την ώρα που δημοσιογράφος της ΕΡΤ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την φωνή όλων μας. Μπάτσοι με πολιτικά βιντεοσκοπούν το χώρο και παράλληλα ακούγονται οι ασύρματοι από το ραδιόφωνο, γυρίζοντας πίσω σε εποχές ΥΕΝΕΔ.

Μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι σιγήσει η δημόσια τηλεόραση και το μεγαλειώδες κίνημα που αναπτύχθηκε ενάντια στο ξαφνικό «μαύρο» της ΕΡΤ, μετά από τις εντολές της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας.

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους! Η «δημοκρατία» που φιμώνει κάθε φωνή του λαού και τσακίζει κάθε λαϊκή αντίδραση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.

‘Η τώρα ή ποτέ! Όλοι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μια δημόσια, δωρεάν και ποιοτική ραδιοφωνία/τηλεόραση για όλο τον ελληνικό λαό!

Disclaimer: Ο λογαριασμός αυτός δεν διαχειρίζεται από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ή τα σωματεία τους.

ΠΗΓΗ: https://soundcloud.com/openertnow/ekpompi_ert

 

a5006-freepress1

     Αυτήν την ώρα Εισαγγελική Αρχή βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο ( ΕΡΤ) ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΊ ΤΗΝ ΕΚΚΈΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ απο τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τους Αλληλεγγυους ΠΟΛΙΤΕΣ !

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ !

Ο αγώνας για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη που πάνω απο 4 μήνες δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ φτάνει στην πιό κρίσιμη στιγμή του !

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ !

μακριδάκης ερτ

This moment the District Attorney is on the ERT premises and demands that all of us legally working there and our supporters evacuate the building. Our four-month struggle for democracy and social justice is now at its most critical moment. Everybody, come to the ERT premises. ERT belongs to all Greeks.

Μόλις σίγησε η φωνή της ΕΡΑ.
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!
#ert #ertopen #greece

Προσαγωγές εργαζομένων της ΕΡΤ προς ΓΑΔΑ.
#ert #ertopen #greece

Πριν από λίγο έφυγε από το χώρο περιπολικό, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, χωρίς να είναι μέχρι γνωστό μέχρι στιγμής, αν είναι προσαγωγή ή όχι. Συνεχώς συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι στην Αγία Παρασκευή.

ΤΩΡΑ Τα ΜΑΤ χτυπούν εργαζόμενους και αλληλέγγυους της ΕΡΤ.
Όλοι στην ΕΡΤ τώρα!
Να τσακίσουμε το αστυνομικό κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
#ert #ertopen #greece

37δ

More riot police units approaching ERT where people have gathered in solidarity with workers.

4 οι προσαχθεντες έχουν οδηγηθεί ΓΑΔΑ

44δ

Γυρω στα 500 ατομα εχουν ηδη καταφθάσει στο Ραδιομέγαρο. Ο κόσμος αυξάνεται.

Χημικά και Ξύλο, η κυκλοφορία κλειστή και στα δύο ρεύματα, απωθούν τον κόσμο να πλησιάσει στη πύλη.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εμποδίζουν την είσοδο βουλευτών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Οι βουλευτές σηκώνουν τις ταυτότητές τους ψηλά.
Αστυνομικό κράτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 7/11/2013
#ert #ertopen #greece

minister of media claims he was not aware of riot police invasion in premises

RT : ΜΟΛΙΣ ΣΙΓΗΣΕ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΑ! ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
#ert #ertopen #greece

Όσοι είστε Θεσσαλονίκη σας περιμένουμε στην ΕΡΤ3. Αυτό δεν θα περάσει. @occypyert

Η πεμπτη ελμε εβγαλε σταση εργασιας. Μηπως να το προτεινες και συ στο σωματειο σου;
**********************************************************************************
10 : 19      91,8 και 105,8 μεταδιδουν ερα.
**********************************************************************************
11: 30    0 ενδιάμεσος φραγμός με τις κλούβες και το κορδόνι των ματ δεν υπάρχει πλέον
**************************************************************************************
11 : 45  Τα δυο μπλόκ ειναι τώρα ενα, μπροστά στην πύλη.
**************************************************************************************
11 : 50   Το ρεύμα ανόδου κλειστό, της καθόδου μερικά στην κυκλοφορία.
***************************************************************************************
Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 16:00 στο Ραδιομέγαρο και στην ΕΡΤ3
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν  στις 4 μ.μ. ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 4 μ.μ.  Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών.Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.**********************************************************************************************************https://www.facebook.com/events/443681212400132/?previousaction=join&source=1
*********************************************************************************************************** 
ΓΣΕΕ: Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΗ Κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει μεθοδικότητα μόνο στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό έκανε τα ξημερώματα και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Για μία  ακόμη φορά έκανε αυτό που δυστυχώς είναι το μόνο που  γνωρίζει.
Έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο, χρησιμοποίησε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ για να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει, να επιβάλει ετσιθελικά τις επιλογές της.
Ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Τους καταγγέλλουμε!
Η εμμονή της  κυβέρνησης στο δόγμα αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη .
Η ΓΣΕΕ καλεί σήμερα όλες τις οργανώσεις μέλη της, μαζί με τους εργαζόμενους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 4μ.μ, κοντά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,  στην πλατεία της  Αγίας Παρασκευής.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους και συναδέλφισσες της ΕΡΤ.
Είμαστε στο πλευρό τους!!! ΕΡΑ Αιγαίου: Οχι στο πραξικόπημα- συγκέντρωση διαμαρτυρίαςΣήμερα στις 4:20 τα ξημερώματα η συγκυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής εισέβαλε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και απομάκρυνε με χρήση βίας και χημικών, τους αγωνιζόμενους  εργαζόμενους.
Οι εντολοδόχοι της ΤΡΟΙΚΑ  έγραψαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.Η εισβολή στην ΕΡΤ είναι χτύπημα στην ελεύθερη ενημέρωση, είναι χτύπημα στη Δημοκρατία.

Καλούμε όλον τον κόσμο να αντισταθεί και να ανατρέψει την πολιτική του ΜΑΥΡΟΥ.

Όλοι κι όλες στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη  Θεσσαλονίκη και  στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη φωνή της κοινωνίας.

**********************************************************************************************Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ συνεχίζει να εκπέμπει στους 103,0 στην πόλη της Μυτιλήνης και μέσω της ιστοσελίδας της.Σήμερα    συγκέντρωση   διαμαρτυρίας  στις  18:00  στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.Σε επιστολή τους  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 καλούν τους πολίτες στον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια ΡαδιοτηλεόρασηΜία ακόμη μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έριξε και πάλι μαύρο στις ζωές μας, στοχεύοντας ευθέως στη καρδιά της Ενημέρωσης και της Δημοκρατίας. Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ -3 καλούμε τον κόσμο σήμερα Πέμπτη 7/11/13 στις 16:00 στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ-3 στη Λ. Στρατού 1, για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ-3 που ακόμη αγωνίζονται

***************************************************************************************************

ΑΠΟ Indymedia Athensn:

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ

1500632
πρεπει
από πρεπει 12:04, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

πρεπει να ειμαστε ολοι εκεί. ΕΝΩΜΕΝΟΙ! Τώρα είναι η στιγμή, να τα δώσουμε όλα, αριστεροί και αναρχικοί, όλοι μαζί μια γροθιά να ρίξουμε την κυβέρνηση. Σαμαρά έρχεται το τέλος σου.

1500640
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΣΤΗΝ ΕΡΤ
από εργαζομενος 12:28, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ναι να ειμαστε ολοι εκει και θα ειμαστε γιατι πρεπει γιατι οτι και να συμβολιζε για τον καθενα ειναι η ερτ δεν παυει να ειναι μια κινηση τσαμπουκα που ερχεται ως μια συνεχεια σε κινησεις τετοιες εναντιον εργαζομενων(επιστρατευσεις)εισβολες εκαμ ενα ντιον απεργων,καταληψιων κ.λ.π.Ο φιλος αποπανω λεει να ειμαστε ολοι εκει για να ριξουμε την κυβερνηση για να ερθει ποιος μετα ρωταω εγω ο Τσιπρας?

περισσότερα

από περισσότερα 12:43, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων, την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει παράνομη. Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών, στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τον κόσμο. Από τον χώρο  έγιναν τέσσερις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Οπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, ήταν απλώς προσαγωγές και δεν υπήρχε λόγος για να κρατηθούν.

Την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή» ζήτησε αργά τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων.

Ειδικότερα, η Αστυνομική Διεύθυνση δεν επικαλείτο για την εισαγγελική παρουσία επιχείρηση στα πλαίσια εφαρμογής αυτοφώρου για διάπραξη ποινικού αδικήματος, όπως η κατάληψη δημοσίου κτιρίου αλλά την υποβολή συστάσεων.

Το αίτημα της Αστυνομίας αφορούσε άρθρο του νόμου 1756/1988 «περί κανονισμού δικαστηρίων» που προβλέπει την παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να απευθύνει συστάσεις, ώστε να εκκενωθεί το κτίριο χωρίς τον σχηματισμό δικογραφίας και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα Νίκου Γκύζη.

Εξάλλου, στο Ραδιομέγαρο πραγματοποιείται καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Στο μεταξύ,  ένταση επικράτησε έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου.

Και οι δύο πύλες του Ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.  Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων στην άνοδο.
************************************************************************************************

ΠΗΓΕΣ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ:

http://stokokkino.gr/article/3256/Ta-MAT-eisilthan-stin-ERT

https://twitter.com/

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/8636-oloi-stis-sygkentrwseis-stis-16-00-sto-radiomegaro-kai-sthn-ert3#.UntuiCdYXGB

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1500616

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1500602

http://www.naftemporiki.gr/slideshows/726141/all

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: