Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > HIV : Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Μνημονίων πετάει στον καιάδα τους Οροθετικούς !

HIV : Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Μνημονίων πετάει στον καιάδα τους Οροθετικούς !

Οκτώβριος 31, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Σημείωση της Σύνταξης: Στον ‘καιάδα’ της γενικευμένης λιτότητας, των περικοπών και των μνημονίων πετιούνται όσοι ζουν με τον ιό HIV/AIDS. Η Νέα Φεουδαρχία των πολυεθνικών χρειάζεται μόνο υγιείς και απόλυτα πειθαρχημένους εθελόδουλους ! Οι υπόλοιποι όχι μόνο «περισσεύουν» αλλά αφού επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία «εμποδίζουν» την επιβίωση των «παραγωγικών» ! » Ο Θάνατός σας τα κέρδη μας» είναι το δόγμα της Παγκόσμιας Δικτακτορίας του Κεφαλαίου .Όσο πιό γρήγορα το εμπεδώσουν αυτό οι υπήκοοι , όσο πιό γρήγορα μυηθούν στον Κοινωνικό ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ και τον ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ , τόσες περισσότερες ελπίδες θα έχουν να επιβιώσουν ! Ο Νέος Παγκόσμιος Πόλεμος διεξάγεται ανάμεσα σε Ανθρώπους και σε Ζόμπι !

**********************************************************************************************

 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ HIV/AIDS ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Αθήνα
Έντονη αγωνία εκφράζει η μη κυβερνητική οργάνωση για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS «Κέντρο Ζωής», με αφορμή τη νέα έκθεση-πρόταση του ΟΟΣΑ για κατάργηση και ενοποίηση των προνοιακών -μεταξύ άλλων- επιδομάτων και την αντικατάστασή τους από ενιαίο επίδομα στο οποίο δεν γίνεται ξεκάθαρο ποιοι θα έχουν πρόσβαση με βάση τα προτεινόμενα κριτήρια.

Όπως αναφέρει η έκθεση το επίδομα «θα χορηγείται με βάση εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τους ισχύοντες νομικούς και πρακτικούς περιορισμούς και εξάρτηση των επιδομάτων αναπηρίας και των επιπέδων των συντάξεων κατά το δυνατόν από την ικανότητα προς εργασία προκειμένου να ενθαρρυνθεί η δραστηριότητα».

«Είναι πέραν κάθε λογικής και δικαίου να κατατίθενται προτάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση, απαξιώνοντας έτσι τα άτομα με αναπηρία και σοβαρότατες χρόνιες παθήσεις , όπως η νόσος HIV/AIDS», υπογραμμίζει η Άννα Καβούρη, επικεφαλής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του «Κέντρου Ζωής». «Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που πλήττεται τόσο από τη νόσο όσο και από το κοινωνικό στίγμα που επιφέρει», προσθέτει.

    Το «Κέντρο Ζωής» υπογραμμίζει ότι τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητα από το κόστος των επιπρόσθετων αναγκών που συνεπάγεται η συγκεκριμένη ασθένεια, όπως κάλυψη συνοδευτικών ιατρικών πράξεων και παράλληλων θεραπειών. Ως εκ τούτου, η θέσπιση του προτεινόμενου ενιαίου επιδόματος που θα χορηγείται χωρίς πιθανώς να λαμβάνονται υπόψη τα επιμέρους παραπάνω κριτήρια αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διασφαλίζεται στο μέλλον η κάλυψη των αναγκών μιας από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Παράλληλα, η οργάνωση εκφράζει έντονο προβληματισμό για τον τρόπο αξιολόγησης της ικανότητας προς εργασία και την ενθάρρυνση δραστηριότητας των οροθετικών όταν δεν έχει γίνει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός προγραμμάτων προώθησης στην απασχόληση ατόμων που πάσχουν από HIV/AIDS.

Το «Κέντρο Ζωής» αντιτίθεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο ενδεχόμενο κατάργησης του προνοιακού επιδόματος για άτομα που ζουν με HIV/AIDS, δεδομένου ότι αποτελεί το μοναδικό τους στήριγμα ενάντια στην οικονομική, υγειονομική και κοινωνική περιθωριοποίησή τους. Προτείνεται η θέσπιση ξεκάθαρων κριτηρίων τα οποία θα είναι προϊόν επιστημονικής μελέτης και θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της συγκεκριμένης πάθησης.

ΠΗΓΗ: http://www.health.in.gr

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://medicaltime.gr/2013/09/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BC%CE%B5-hi/

Μέχρι τώρα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι οροθετικοί λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Δείτε τα δικαιολογητικά, τους δικαιούχους καθώς και τα ποσά που τους επιδίδονται τα τελευταία χρόνια:

Οικονομική ενίσχυση σε πάσχοντες από AIDS
Αρμόδια Υπηρεσία: Διεύθυνση Πρόνοιας της οικείας Τ.Α.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
α. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86*.
β. Επικυρωμένο αντίγραφο δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας του ιδίου ή νόμιμου εκπροσώπου, αν υπάρχει.
γ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (Αναζητείται αυτεπάγγελτα ή μπορεί να εκδο8εί μέσω Κ.Ε.Π.).
δ. Πιστοποιητικό αναπηρίας 50% από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
Εκτός από τους ημεδαπούς μόνιμους κατοίκους Ελλάδας, το επίδομα δικαιούνται και οι μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα:
Κύπριοι υπήκοοι που έχουν ελληνική καταγωγή
Επαναπατριζόμενοι ομογενείς, άσχετα αν έχουν στερηθεί ή όχι της ελληνικής ιθαγένειας
Υπήκοοι των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε)
Υπήκοοι των κρατών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ)
Υπήκοοι των κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση κυρωμένη με το ν.δ 4017/1959 (ΦΕΚ 246, τ.Α΄ 1959)
Μετανάστες αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα εφόσον προσκομίσουν συμπληρωματικά δελτίο αιτήσαντος άσυλο σε ισχύ (Εγκύκλιος ΥΥΚΑ, 49874-8/4/2009)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
* Στην Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 δηλώνονται τα εξής:
α) η οικονομική ενίσχυση θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες του δικαιούχου,
β) αν παίρνει ή όχι οικονομική ενίσχυση για την ίδια αιτία από άλλο φορέα,
γ) το άτομο που θα εισπράττει το επίδομα,
δ) ότι θα ενημερώνει την υπηρεσία για οποιαδήποτε αλλαγή των δηλωθέντων στοιχείων, όπως γνωστοποίηση θανάτου, λήψη οικονομικής ενίσχυσης από άλλο φορέα, αλλαγή τόπου κατοικίας, εισαγωγή σε ίδρυμα κ.λπ.

‘Υψος μηνιαίου επιδόματος ανά έτος

'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2002: 357 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2003: 375 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2004: 414 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2005: 460 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2006: 500 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2007: 532 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2008: 569 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2009: 609 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2010: 652 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2011: 697 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2012: 697 ευρώ
'Υψος μηνιαίου επιδόματος για το 2013: 697 ευρώ


ΚΟΣΤΟΣ: Μηδέν

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.hivaids.gr/homepage.php?id=koinonia/welfare03

Ωστόσο, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι πάσχοντες διακόπτουν εκούσια την αγωγή τους, προκειμένου να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους ώστε να μπορούν να ‘περάσουν τις εξετάσεις’  των ΚΕΠΑ (Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπηρίας) για να δικαιούνται το επίδομα:

 Σοκ! Οροθετικοί διακόπτουν την αγωγή τους για να δικαιούνται επίδομα!

Στην εξαθλίωση και στην απόγνωση οδηγούνται οι χρόνιοι πάσχοντες και οι άνθρωποι με αναπηρίες εξαιτίας των περικοπών στην υγεία και στην πρόνοια. Ένα από τα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν είναι η περικοπή του επιδόματος που δίνεται στους οροθετικούς από τα Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης της Αναπηρίας, μέσω της εφαρμογής του Κανονισμού Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ).

Με βάση τον νέο ΚΕΒΑ για να πάρει πλέον το επίδομα της πρόνοιας ένας οροθετικός που είναι σε αντιρετροϊκή αγωγή, πρέπει να έχει κύτταρα cd4 κάτω από 500. Το στερεί, δηλαδή, από όλους εκείνους που έχουν πάνω από 500, οι οποίοι, ωστόσο, συνεχίζουν να βιώνουν τις συνέπειες της ασθένειας και να βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανεργίας, η οποία τους αγγίζει στο 100%.

Αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι οι οροθετικοί που έχουν σαν μοναδικό βιοποριστικό εισόδημα το επίδομα, να οδηγούνται ακόμα και στην διακοπή της θεραπείας τους για να πέσουν τα κύτταρα τους κάτω από 500, εκθέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Το θέμα το φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, το οποίο καταγγέλλει τις πολιτικές της κυβέρνησης και ζητά μέτρα με την μορφή του κατεπείγοντος, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει ότι για της χορήγηση του επιδόματος σε οροθετικούς, που βρίσκονται σε αντιρετροϊκή αγωγή, δικαίωμα έχουν μόνο όσοι έχουν κάτω από 500 κύτταρα cd4.

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.egnatiapost.gr/index.php/society/item/18302-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: