Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Ελεύθερη Έκφραση (Δεν εκπροσωπεί τη Λαϊκή Συνέλευση)! > Μαρινόπουλος (πρώην Carrefour) : «Διαθέτουμε και ενεχυροδανειστήριο άν ξέμεινες απο ρευστό !»

Μαρινόπουλος (πρώην Carrefour) : «Διαθέτουμε και ενεχυροδανειστήριο άν ξέμεινες απο ρευστό !»

Οκτώβριος 31, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη νέα κίνηση των Carrefour

Στην πρωτοφανή κίνηση να εγκαταστήσουν εντός των πολυκαταστημάτων ενεχυροδανειστήρια προχώρησαν τα Carrefour που πλέον ελέγχονται εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Μαρινόπουλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ – ΑΦΙΕΡΩΣΗ :

Αφιερώνουμε το άρθρο αυτό σ’ έναν γνωστό μας ,στέλεχος της εταιρείας (τότε) Carrefour (νυν) Μαρινόπουλος που χρησιμοποιούσε το «εμείς» εννοώντας την εταιρεία ! Όχι πως θα σοκαριστεί δηλαδή , μιάς και απο συζητήσεις που είχε μαζί του μέλος της συνέλευσής μας προέκυψε το συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο στέλεχος είχε απόλυτη συνείδηση της θέσης του αλλά και του ταξικού του ρόλου.

Χαρακτηριστικοί είναι οι παραπάνω διάλογοι :

* ( Θα χρησιμοποιήσουμε τα εξής ψευδόνημα : 1) Αρειανός = το στέλεχος 2) Χωρικός = το μέλος της Α.Σ.Λ.)

α’ διάλογος

– Αρειανός ,(μιλώντας σε παρέα) :  …και που λέτε εκείνον τον φίλο μου που είχε και δύο παιδάκια αναγκαστήκαμε και τον απολύσαμε …και το έμαθε ο κακομοίρης αμέσως μόλις γύρισε απο τις διακοπές του…

– Χωρικός : Τον απολύσατε ? Δηλαδή ήταν υφιστάμενός σου ? Χρειάστηκε να γνωμοδοτήσεις για την απόλυσή του ?

– Αρειανός: Όχι

– Χωρικός: Τότε γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό και λές «τον απολύσαμε» ?

– Αρειανός : Εμείς  η Εταιρεία !

– Χωρικός (σκέψη) Δέν μίλησα .Μπερδέυτηκα ! Δηλαδή τί ακριβώς μου έλεγε φτούνος φτού*  ( * = μανιάτικα αυτός εδώ ) ? Εννοούσε ότι η εταιρεία δηλαδή οι απλοί εργαζόμενοι , τα στελέχη , οι διευθυντές ,οι μικρομέτοχοι και οι μεγαλομέτοχοι ήταν ένα πράγμα , ένα ενιαίο και ισότιμο πράγμα ώστε να ισχύει το ΕΜΕΙΣ ? Αλλά πάλι άν είναι έτσι …ο απολυθείς απέλυσε τον εαυτό του ?

β’ διάλογος

– Αρειανός : Ανοίξαμε καινούργιο μαγαζί στο τάδε μέρος της Λακωνίας ?

– Χωρικός (Σκέψη )  :Τι μου λέει τώρα ο ξάδερφος ? Μπας και συνεταιρίστηκε με κανέναν άλλο απο το σόϊ και ανοίξανε μαγαζί ?

– Χωρικός :Τί εννοείς ποιοί να ανοίξαμε τί ?

– Αρειανός : Εμείς η Carrefour ,είναι να ανοίξουμε καινούργιο κατάστημα !

– Χωρικός : Βρέ συ ξάδερφε , δεν το κάνω επίτηδες για να «στην λέω «… σε παρακαλώ όταν μιλάς μαζί μου , άν θές να καταλαβαίνω μήν μιλάς για την εταιρεία που δουλεύεις χρησιμοποιώντας το «εμείς» . Εγώ όταν ακούω «εμείς» καταλαβαίνω εντελώς άλλα πράγματα….

γ’ διάλογος

-Τεχνίτης (που είχε έρθει για κάποιο μερεμέτι στην γειτονιά ενώ δούλευε και σε μιά τοπική επιχείρηση ) : Πάντως δεν την περνάμε όλοι την κρίση με το ίδιο τρόπο ! Εμένα το αφεντικό μου μου έκανε μείωση  μισθού και αναγκάστηκα να το δεχθώ γιατί αλλιώς θα με απέλυε . Εκείνος όμως έχει ωφεληθεί απο την κρίση γιατί οι ανταγωνιστές του που κάνανε πίστωση βαρέσανε κανόνι και τώρα όλοι οι πελάτες τους έρχονται στ’ αφεντικό μου που πουλάει μόνο τοις μετρητοίς. Άρα επωφελείται διπλά απο την κρίση !

– Αρειανός: Κοίτα ρε φίλε και γώ σε εταιρεία δουλεύω ,στέλεχος είμαι και ξέρω ότι με έχουν εκεί για να ελέγχω τους απο κάτω …και εγώ αναλώσιμος είμαι μήν νομίζειςότι δεν το ξέρω …αλλά το θέμα είναι πώς θα εκσυγχρονιστεί η οικονομία μας …

– Χωρικός (σκέψη ) Για δές απο το ένα «εμείς» την εταιρεία … περνάει στο άλλο «εμείς» την «εθνική οικονομία» ! Λές τελικά να συμφωνήσει με τον (μάλλον χρυσαυγίτη ) τεχνίτη ????

Όλο αυτό , και το άρθρο για τις «κοινωνικές παροχές » για τους πελάτες της Μαρινόπουλος και τους διαλόγους τα αφιερώνουμε σε όσους ενώ ανήκουν  στα χαμηλά οικονομικά στρώματα εξακολουθούν να καλούν στο να «αγοράζουμε απο Ελληνικές Επιχειρήσεις» για να στηρίζουμε την «Εθνική Οικονομία» !

ΈΧΕΙ ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ???

Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Α.Σ.Λ.) – ΜΟΛΑΟΙ

 Υ.Σ. : (Όπως θα καταλάβατε όλα τα παραπάνω είναι προϊον φαντασίας και καμιά σχέση δεν έχουν με υπαρκτά πρόσωπα και διαλόγους! )

***********************************************************************************

Όπως διαβάζουμε στο fpress, τα ενεχυροδανειστήρια Gold Buyers λειτουργούν μετά από συμβάσεις με την Carrefour και προβαίνουν σε συναλλαγές με τους πελάτες των super markets οι οποίοι προφανώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και ενδεχομένως να δίνουν τα κοσμήματά του προκειμένου να λάβουν σε αντάλλαγμα μετρητά και να προχωρήσουν σε αγορές προϊόντων άμεσης ανάγκης.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο των συμβάσεων της Gold Buyers με την Carrefour δηλαδή αν η αλυσίδα Super Market ενοικιάζει μόνο το χώρο ή έχει και ποσοστά επί του τζίρου ή των κερδών.

Επισημαίνεται ότι η Gold Buyers ελέγχεται από εταιρία με Βρετανική έδρα και την επωνυμία Euro Bullion (Greece) και διοικείται από βρετανούς. Μάλιστα φαίνεται να έχει προβεί σε 3 αλλαγές έδρας από το 2010 που ιδρύθηκε.

Βέβαια από την άλλη μπορεί να το δει κανείς και ως κοινωνική παροχή προς τους πελάτες!!!

ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.prismanews.gr/index.php/ellada/item/61973-carrefour-enehurodaneistiria

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: