Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα, Ψηφίσματα > Ψήφισμα Α.Σ.Λ. : » Ποτέ ξανά φασισμός ! Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών ! «

Ψήφισμα Α.Σ.Λ. : » Ποτέ ξανά φασισμός ! Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών ! «

Οκτώβριος 28, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Ποτέ ξανά φασισμός ! Πόλεμος στον πόλεμο των Αφεντικών !

 «   Ύστερα το τραγικό θέαμα έγινε τόσο καθημερινά, που μερικοί δεν γύριζαν ούτε να κοιτάξουν. Εκτός κι αν ήταν τόσο πεινασμένοι που ρίχναν μια ματιά στο τενεκεδάκι, το κονσερβοκούτι, του νεκρού, μην έχει μείνει τίποτε μέσα! »

Τι αποκαλύπτουν τα παραπάνω λόγια Γεράσιμου Αποστολάτου για τον λιμό του 41- 42  ?

Δυστυχώς όλα συνηθίζονται  ! Η «προσαρμοστικότητα» του ανθρώπινου γένους είναι «δίκοπο μαχαίρι» !

Η παραπάνω συμπεριφορά ,  οι ατελείωτες  πορείες προς τους φούρνους  του Άουσβιτς   ανθρώπων , που αν και βάδιζαν προς τον σίγουρο θάνατο δεν αποτολμούσαν έστω και μια «καταδικασμένη»  απόπειρα  αντίστασης , ένα πράγμα  αποκαλύπτουν : Όταν κυριαρχεί  ο Φασισμός και ο Τρόμος και όταν ο νους και η καρδιά των ανθρώπων  χειραγωγούνται  από ψευδαισθησιακές ελπίδες  «επιβίωσης »  και αποφυγής  (με κάθε τρόπο και τίμημα ) της οδύνης της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ,  η ΖΩΗ και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι καταδικασμένες !

Δεν θα επαναλάβουμε λοιπόν τα χιλιοειπωμένα , αφελή και τελικά απολιτικά σχόλια και ευχές  , υπέρ της «σύσσωμης αντίστασης του ελληνικού λαού» ή «κατά του πολέμου» .

Θα μιλήσουμε για τον σημερινό «ακήρυκτο »  πόλεμο και για την σημερινή Κατοχή όπου εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο τα εγγόνια των  μαυραγοριτών και των δοσίλογων ,αλλά και οι – πολυεθνικές σήμερα – εταιρείες που τράφηκαν από τα ματωμένα χρήματα και υπερκέρδη του Β’ Παγκοσμίου Αστικού Πολέμου !

Καταρχάς καθόλου σύσσωμη δεν ήταν η αντίσταση του Ελληνικού Λαού ! Ο Ελληνικός Λαός επιστρατεύτηκε σε έναν πόλεμο που οργάνωσαν οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της εποχής για να τροφοδοτήσουν με «νέο αίμα» την οικονομία που είχε «πληγεί» από την μεγάλη κρίση του ’29 ! Όταν ο Ελληνικός Λαός «εισέπραξε»  το χτύπημα του φασισμού με τον τορπιλισμό της «Έλλης» , έκανε την πάπια όπως  κάνει και σήμερα με τα μνημόνια !

Δεν κιότεψαν  όλοι τότε ! Κάποιοι είχαν πάει εθελοντές στις Διεθνείς Ταξιαρχίες  ,να πολεμήσουν ενάντια στον Φασισμό στην Επανάσταση του ’36 (Ισπανικός Εμφύλιος κατά άλλους ) , όσοι μπορούσαν δηλαδή να το κάνουν και δεν σάπιζαν στα μπουντρούμια του επίσης Φασίστα Μεταξά !

Είναι αλήθεια ότι προλετάριοι από πολλές  χώρες  πολέμησαν στο πλευρό της Ισπανικής Επανάστασης , η ήττα της οποίας σφράγισε την μοίρα των Λαών ,ανοίγοντας διάπλατα την κερκόπορτα  για τον μεγάλο Φασιστικό – Αστικό Πόλεμο . Δεν έκαναν όμως το ίδιο και τα τότε κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη  (μιλάμε για τις ηγεσίες και όχι για τις λαϊκές τους βάσεις ) , μιας και υπέγραψαν το «Σύμφωνο Μη επέμβασης »  αφήνοντας έτσι ανενόχλητες τις φασιστικές δυνάμεις της Γερμανίας και της Ιταλίας  να στηρίζουν ενεργά τον Φασίστα –Δικτάτορα  Φράνκο ! *(1)

Της Προδοσίας  ενάντια στον Άρη Βελουχιώτη και του αγώνα για Ελευθερία , Λαοκρατία και Κοινωνική  Δικαιοσύνη των Ελλήνων Ανταρτών , προηγήθηκε η Προδοσία της Ισπανικής Επανάστασης από την σταλινική Ε.Σ.Σ.Δ. και το Ισπανικό – με ελάχιστα μέλη ,αλλά μεγάλες πλάτες – Κομμουνιστικό Κόμμα ! *(2)

Σήμερα βιώνουμε ανάλογες συνθήκες με εκείνες του μεσοπολέμου !

Οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ επιτίθενται και πάλι στα λαϊκά εισοδήματα και  στα δικαιώματα που οι λαϊκές μάζες κατέκτησαν με αιματηρούς αγώνες χρόνων .

Ο Φασισμός , ο Ρατσισμός , η Ξενοφοβία και ο Θρησκευτικός Φανατισμός  δυναμώνουν και πάλι σαν (κοντόφθαλμη και παντελώς ηλίθια ) αντίδραση κάποιων τμημάτων των Λαών , ενάντια στην «Παγκοσμιοποίηση του Κεφαλαίου , των δούλων και των προϊόντων του» καθώς και στην προσπάθεια  «Παγκόσμιας Πολιτιστικής  Ομογενοποίησης» !

Όπως και στον Μεσοπόλεμο , έτσι και τώρα η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων συσσωρεύει τον πλούτο στα χέρια τον λίγων που διεξάγουν τον «Νέο Ακήρυκτο Πόλεμο »   ενάντια στους πολλούς . Όπως και στον Μεσοπόλεμο  η άνοδος του Φασισμού αλλά και του «Νέου Κρυφοεθνικισμού»  ετοιμάζουν και καλλιεργούν μεθοδικά την προθυμία των προλετάριων για τον Νέο Πραγματικό Πόλεμο , στον  οποίο  θα τρέξουν και πάλι να γίνουν «τροφή για τα κανόνια» των αφεντικών !

Όπως και στον μεσοπόλεμο , έτσι και τώρα οι ηγεσίες των «Αριστερών Κομμάτων» , προδίδουν τους Λαϊκούς αγώνες  , αποφεύγοντας την κατά μέτωπο σύγκρουση μ’ ένα σύστημα που ουσιαστικά υπηρετούν  , εκτονώνοντας ελεγχόμενα την Λαϊκή Οργή σε αναποτελεσματικούς αγώνες -όπως φάνηκε και πρόσφατα με την ΕΡΤ αλλά και με τις απεργίες των Εκπαιδευτικών , των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ – βυθίζοντας την κοινωνία στην απελπισία και την ψευδαισθησιακή ελπίδα ότι τα πράγματα θ’ αλλάξουν με τις εκλογές της Αστικής – Κοινοβουλευτικής Ψευτοδημοκρατίας !

Όπως στην Ισπανική Επανάσταση , έτσι και τώρα η αναγκαιότητα  της αντιμετώπισης του Φασισμού περνάει από έναν κενό -ουσιαστικά – περιεχομένου  , Αντιφασισμό  που όσο (υπό την δικαιολογία της ενότητας) αποφεύγει να πολεμήσει τις πραγματικές πηγές του Φασισμού , δηλαδή το Κράτος και το Κεφάλαιο , παραμένει πολιτικά στείρος και επί της  ουσίας αναποτελεσματικός  !

Βέβαια ο Αντιφασιστικός αγώνας της Ισπανίας του ’36 δεν ήταν κενός περιεχομένου και δεν απέφυγε την σύγκρουση με τις φασιστικές δυνάμεις , όμως όταν τέθηκε σε προτεραιότητα έναντι της  κοινωνικής επανάστασης οδήγησε στην ήττα !

Ηθικά είχαν δίκιο οι σύντροφοί μας οι Ισπανοί Αναρχικοί όταν προκειμένου να διασπάσουν τις δυνάμεις του Αντιφασιστικού μετώπου υποστήριξαν στην πράξη το «να τελειώνουμε με τους φασίστες πρώτα ». Το δίκιο τους όμως δεν τους γλίτωσε από τον ωμό εκβιασμό του Στάλιν  (σχετικά με τους όρους για την συνέχιση της «βοήθειας» σε όπλα ) και τους οδήγησε τελικά σε οδυνηρές επιλογές που ουσιαστικά ήταν ενάντια στην  ιδεολογία τους όπως η «συμμετοχή στην κυβέρνηση» . Δεν άκουσαν τότε οι Ισπανοί Αναρχικοί τον σύντροφό τους και πρωτοπαλίκαρο της  επανάστασης της Μαχνοτσβίνας , Νέστωρ Μάχνο  που με επιστολή του , τους προειδοποίησε για την επαπειλούμενη Προδοσία  των σταλινικών και των  «δημοκρατικών» αστών !*(3)

Δεν πρέπει σήμερα να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη !

Αναμφισβήτητη είναι σήμερα η αναγκαιότητα ενός μεγάλου Επαναστατικού – Αντιφασιστικού Μετώπου   όπως και της διασύνδεσης των επιμέρους κοινωνικών αγώνων ! Αυτό όμως πρέπει να γίνει «από τα κάτω» , με επαναστατική και όχι ρεφορμιστική ατζέντα και μεθοδολογία  πάλης .

Τα λαϊκά στρώματα που σήμερα βιώνουν την λαίλαπα των μέτρων της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της κρατικής καταστολής , πρέπει να διδαχτούν από τις προδοσίες του παρελθόντος και να απορρίψουν την καθοδήγηση – χειραγώγηση των ξεπουλημένων κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών !

Ο μόνος αγώνας που θα εμπεριέχει πραγματικές ελπίδες νίκης και κοινωνικής απελευθέρωσης θα πρέπει να οργανωθεί αδιαμεσολάβητα , αντι-ιεραρχικά  και από τα κάτω  , στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές , να μην αφήσει απ’ έξω κανένα από τα πληττόμενα κοινωνικά υποσύνολα  και μέσα από νέα επαναστατικά εργαλεία όπως ο επαναστατικός συνδικαλισμός , οι καταλήψεις ,οι συνελεύσεις γειτονιάς , οι αυτοοργανωμένες  παραγωγικές δομές , οι οικοκοινότητες και τα κοινωνικά δίκτυα , να δράσει άμεσα , ριζοσπαστικά  και διεθνιστικά !

Όσοι φοβούνται  την οργάνωση – εδώ , τώρα και από τα κάτω – , ή όσοι ακόμα παραπέμπουν  την σύγκρουση  σε ένα αόριστο «μεταφυσικό» μέλλον , θα καταλήγουν να ψηφίζουν ,«κατ’ εξαίρεση » , το κάθε φορά παρουσιαζόμενο από το σύστημα ως  «σωτήριο»  κομματικό  «κίνημα» και να συνδράμουν έτσι στην διαιώνιση  του αστικού καπιταλιστικού μοντέλου !

Για δε τους υπόλοιπους ,όσους συνεχίζουν να τρέφουν αυταπάτες  , ν’ αναζητούν «άνωθεν σωτήρες» και που σήμερα επέλεξαν και πάλι να συμμετέχουν στον δημόσιο «αυνανισμό των παρελάσεων» , τις εκδρομούλες των 3ημέρων και τις συνακόλουθες κρασο-μπυρο- ουζο-τσιπουροποσίες  ένα έχουμε να τους πούμε :

“ Με τα χαράτσια και το Φ.Π.Α. της σημερινής σας κατανάλωσης   , πληρώνετε τις σφαίρες που θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στην κοινωνία . Μπορεί να μην μυρίζει ακόμη ανθρώπινη τσίκνα από τους φούρνους της Νέας Τάξης Πραγμάτων , ωστόσο ο νέος ακήρυκτος πόλεμος γύρω σας καλά κρατεί και τα θύματά του αργά ή γρήγορα θα εξεγερθούν. Πιείτε ακόμα ένα ποτηράκι στην υγειά της «ανάπτυξης» του “success  story”, συνεχίστε σαν το ανίδεο κουνουπάκι να πετάτε προς εκείνο το «υπέροχο ηλεκτρικό φωτάκι» αλλά να ξέρετε ότι το τέλος που σας επιφυλάσσει το σύστημα δεν θα είναι στιγμιαίο και μπάμ και κάτω  σαν κι’ εκείνο που προκαλεί η ηλεκτρική  κουνουποπαγίδα! Η πορεία προς τους φούρνους έχει ξεκινήσει από καιρό !  ”

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ –ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΓΟΝΙΑ  – ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ (απ’ το λάδωμα των «επιδοτήσεων») ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΥΣ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

 

Αμεσοδημοκρατική  Συνέλευση Λακωνίας (Α.Σ.Λ. ) – ΜΟΛΑΟΙ  28 / 10 / 2013

 

*******

Σημειώσεις :

*(1) = Το Σύμφωνο Μη Επέμβασης ,υποστηρίχτηκε κυρίως από την Αγγλία που ήταν και ο εμπνευστής του «σχεδίου μη ανάμειξης στον Ισπανικό εμφύλιο» αλλά και από την , υπό την αριστερή διακυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου , Γαλλία , και υπογράφηκε απ’ όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής τον Αύγουστο του 1936 .

Το παραπάνω σύμφωνο δεν υπεγράφει  από τις Η.Π.Α που επισήμως κράτησαν «ουδέτερη» χωρίς να εμποδίζουν τις εταιρείες τους να βοηθούν τους Φασίστες του Φράνκο και από την Σοβιετική Ένωση  .    

  Η Αγγλία μάλιστα το 1938 υπέγραψε το Βρετανικο-ιταλικό Σύμφωνο , βάση του οποίου έδωσε την συγκατάθεσή της στην παρουσία Ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ισπανία .

Ο Τζορτζ Όργουελ(1979) εκφράζει την εξής άποψη για την κυβέρνηση της χώρας του:

«Το 1936 ήταν ολοφάνερο πως αν η Βρετανία βοηθούσε την ισπανική κυβέρνηση έστω μόνο με όπλα μερικών εκατομμυρίων λιρών, ο Φράνκο θα κατέρρεε. Και όμως , με τον πιο ποταπό, δειλό, υποκριτικό τρόπο η βρετανική άρχουσα τάξη έκανε ότι μπορούσε για να δώσει την Ισπανία στον Φράνκο και τους Ναζί»

Βέβαια  η Γερμανία και η Ιταλία παρενέβαιναν καθ’ όλη την διάρκεια του  Ισπανικού «Εμφυλίου» υπέρ των Φασιστών και το γνωστό σε όλους έργο του Πικάσο «Γκουέρνικα» έχει διασώσει στην ιστορική μνήμη τον βορβαδισμό  της Ισπανικής αυτής Κωμόπολης από την Γερμανική  πολεμική  αεροπορία !

*(2)=  Η  «βοήθεια» της Σοβιετικής Ένωσης , που χρυσοπληρώθηκε στην κυριολεξία με τα αποθέματα χρυσού της Ισπανίας , αποσκοπούσε κυρίως για να μην πούμε κατ’ αποκλειστικότητα στην στήριξη και εδραίωση του σχεδόν ανύπαρκτου μέχρι τότε Ισπανικού Κομμουνιστικού Κόμματος , στο χτύπημα της κολεκτιβοποίησης στην ύπαιθρο και την βιομηχανία  και στην αποδυνάμωση  των Αναρχικών  Συνδικάτων και Οργανώσεων  και των αριστεριστών .

Η «Pravda» έγραψε  στις 16 Δεκεμβρίου του 1936 : « Όσο για την Καταλωνία , η εκκαθάριση των Τροτσκιστών και των Αναρχοσυνδικαλιστών έχει αρχίσει .Θα διεξαχθεί με την ίδια ενεργητικότητα που διεξήχθη και στην ΕΣΣΔ »   

Μπορεί κανείς να διαβάσει διάφορες σχετικές πληροφορίες στην διεθνή μη κομματικά ελεγχόμενη βιβλιογραφία . Ενδεικτικά αναφέρουμε το κεφάλαιο « Οι κομμουνιστές : Αιχμή του δόρατος της Αντεπανάστασης » στο βιβλίο με τίτλο «Διδάγματα από την Ισπανική Επανάσταση » του Βέρνον  Ρίτσαρντς στις εκδόσεις «Ελεύθερος  Τύπος »

*(3) = Ο Νέστωρ Μάχνο υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του αναρχικού κινήματος των εργατών και των αγροτών στην Μαχνοσβίνα δηλαδή μίας μεγάλης έκτασης περιοχής της σημερινής Ουκρανίας που ξεκίνησε το 1918 και διήρκησε μέχρι το 1921 όταν καταστάλθηκε από τον Κόκκινο Στρατό που κατάσφαξε τους ντόπιους επαναστάτες για να περάσουν οι κολεκτίβες τα σιτηρά και ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στον αποκλειστικό έλεγχο του κόμματος της «Δικτατορίας του Προλεταριάτου»

Για όσο χρονικό διάστημα το Μαχνοβίτικο κίνημα , κρατούσε  το νότιο μέτωπο μαχόμενο κατά των Εθνικιστών και των Κοζάκων , εκθειαζόταν από το κομμουνιστικό κόμμα .Ήταν το ίδιο αυτό κόμμα που διέταξε την σφαγή από τον Κόκκινο Στρατό των «ληστών» και «αντεπαναστατών »   της Μαχνοτσβίνας !

Ο Νέστωρ  Μάχνο  που είχε κατορθώσει να διαφύγει τραυματισμένος από την σφαγή προειδοποίησε με την «Ανοιχτή  επιστολή προς τους Ισπανούς Αναρχικούς»  (29 Απριλίου 1931 ) για το ρόλο που αναμφίβολα θα έπαιζαν και στην Ισπανία οι Σταλινικοί και δυστυχώς η Ιστορία τον δικαίωσε !

Περισσότερα για το Μαχνοβίτικο κίνημα μπορείτε να μάθετε από το βιβλίο των εκδόσεων «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Ιστορία του Μαχνοβίτικου Κινήματος 1918- 1921» του Πέτρου Αρσίνωφ.

Τέλος η σχετική επιστολή του Μάχνο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και μπορείτε να την αναζητήσετε στην  ελληνική αναρχική  βιβλιογραφία  

 

 

 

Advertisements
  1. Οκτώβριος 28, 2013 στο 8:18 μμ

    Ti diafora fasismos apo kommounismos? kai ta dio to eidio! socialismos DEN simeni dikaiomata ston lao. Diavaste istoria… kai deite ti kanete tora.

  2. Οκτώβριος 29, 2013 στο 8:21 μμ

    Συνήθως δεν δημοσιεύουμε τέτοια σχόλια.Κάναμε μια εξαίρεση γιατί είναι φοβερό κάποιος εντελώς ανιστόρητος όπως η παραπάνω Κυρία να λέει στους άλλους «να διαβάσουν ιστορία» !!! Αγαπητή κυρία Ειρήνη μάθετε ότι Σοσιαλισμός και κομμουνισμός δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ! Τα Σταλινικά κόμματα αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας που θεωρείτε σαν «αριστερά» είναι στην ουσία «εραίσεις» που προήλθαν απο το Αναρχικό Εργατικό Κίνημα μετά απο την Ρήξη στην 1η Διεθνή το 1872 ! Σοσιαλισμός σημαίνει «κοινωνισμός» και κομμουνισμός σημαίνει «κοινοτισμός» ! Βάση λοιπόν της σωστής εμηνείας των παραπάνω όρων τόσο απο ετυμολογικής όσο και απο πρακτικής απόψεως ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ δικαιούνται να ονομάζονται Σοσιαλιστές ή Κομμουνιστές μιάς και πραγματωσαν και πραγματώνουν στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματά τους τα παραπάνω σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά ιδεώδη ! Αυτά για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας ! Όπως καταλαβαίνετε σε λάθος μεριά αναζητήσατε «συμμάχους» . Εμείς δεν έιμαστε νεοφιλελεύθεροι αντικομμουνιστές ούτε έχουμε καμία σχέση με το «παιχνίδι των δύο άκρων» των υπαλληλίσκων της Ε.Ε. Μάλλον το ΚΚΕ θα μας θεωρούσε σαν τέτοιους αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ! Εκείνοι δεν πραγμάτωσαν ποτέ το σύνθημα «όλη η εξουσία στα σοβιέτ (κοινότητες) , εμείς το ζούμε καθημερινά στις κοινότητές μας . Αφού σας αρέσει τόσο η ιστορία θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε κάποιο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ή κάποια κατάληψη και τις βιβλιοθήκες του !

  1. Νοέμβριος 24, 2013 στο 11:45 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: