Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > ΕΚΤΑΚΤΟ : Εισβολή αστυνομίας σε κοινωνικό Ιατρείο και Γιατρούς του Κόσμου ! Ποινικοποιούν την αλληλεγγύη !!!

ΕΚΤΑΚΤΟ : Εισβολή αστυνομίας σε κοινωνικό Ιατρείο και Γιατρούς του Κόσμου ! Ποινικοποιούν την αλληλεγγύη !!!

Οκτώβριος 24, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Δεν τους έφτανε η εισβολή  στο κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού-Αργυρούπολης, πριν απο λίγη ώρα όλως τυχαίως με την ίδια  ανώνυμη «καταγγελία περί κατοχής ναρκωτικών» η αστυνομία μαζί με τον ΕΟΦ εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία των Γιατρών Του Κόσμου

     mkie-logo       «Και η Περιφέρεια ήρθε πριν από λίγες μέρες και μας έψαξε, αλλά τότε ήταν ανώνυμη η καταγγελία», αναφέρει στο koutipandoras.gr ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος της ΜΚΟ. «Αυτή τη φορά, όμως, μας είπαν ότι ο καταγγέλλων ανέφερε το όνομά του, το οποίο φυσικά αρνήθηκαν να μας αποκαλύψουν», συμπληρώνει.

«Δεν είχαμε καμια αμφιβολία ότι δεν θα έβρισκαν κάτι», αναφέρει ο κ. Κανάκης. «Αλλά είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε ποιος είναι πίσω από την καταγγελία. Είχαμε πληροφορίες ότι η Περιφέρεια θα πήγαινε και στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Απ” ό,τι βλέπετε, είμαστε τα 2 ιατρεία που «ενοχλούν» περισσότερο κάποιους», καταλήγει.

Λίγο  πριν έκαναν έφοδο  στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης λειτουργεί το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» που προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους που κατοικούν στα όρια των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης.

Δηλαδή κάτι που αντιβαίνει  στην πολιτική και την πρακτική της κυβέρνησης η οποία έχει βάλει στόχο να καταστείλει οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών και υπάλληλοι του ΕΟΦ με την παρουσία πταισματοδίκη εισέβαλαν στο Κοινωνικό Ιατρείο μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση «παράνομων ουσιών», το πρωί της Πέμπτης.

Όπως καταγγέλλουν μέλη του κοινωνικού ιατρείου «έγινε καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ ότι διακινούμε ναρκωτικές ουσίες ανεξέλεγκτα σε ναρκομανείς, και για αυτό τον λόγο κάνουν τον έλεγχο. Φυσικά πρόκειται για σκευωρία και κατευθυνόμενες καταγγελίες που θα μάθουμε ποιος τις έχει κάνει. Κάποιους τους πονάει η δράση μας, να ξέρουν όμως ότι όσο μας χτυπάνε τόσο θα δυναμώνουμε».
*****************************************************************************************
είναι περίεργο ότι γίνεται μια μέρα μετά την παρακάτω ανακοίνωση?
από αρης 13:17, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Συνέντευξη τύπου στον Ενικό του Υπουργού Υγείας.  Άλλο ένα επικοινωνιακό σόου υπερπαραγωγή»

Ο εθελοντής ιατρός  του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, πήρε μέρος  στην – αυτοαποκαλούμενη – δημόσια συζήτηση, εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ  με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Άδωνη  Γεωργιάδη, την Δευτέρα 21/10 με την πεποίθηση ότι θα συζητηθούν καίρια θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας. Επί  1 ½ ώρα παρήλασαν  μπροστά από την κάμερα πρόεδροι κάθε λογής και συνδικαλιστές που με 2-3 λέξεις του ο υπουργός τους έβαζε στην θέση τους.  Μετά από την επίμονη προσπάθεια 42χρονου μακροχρόνια ανέργου και ανασφάλιστου πολίτη, ο κος Χατζηνικολάου έδωσε – επιτέλους – τον λόγο στην άλλη άκρη της «εξέδρας» και άφησε να ακουστούν λίγες λέξεις για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της δημόσιας υγείας που δεν είναι άλλο από τους ανασφάλιστους πολίτες.  Αντί όμως ο υπουργός να απαντήσει επί της ουσίας, αναλώθηκε με επιθετικό ύφος σε περιφερειακά θέματα, μη απαντώντας ουσιαστικά, ενώ ο κος Χατζηνικολάου πήρε τον λόγο από τον γιατρό μας και τον έδωσε και πάλι στην εξέδρα που έπαιζε «φιλικά» προς τον υπουργό υγείας.

Είναι ντροπή μια υποτίθεται δημόσια συζήτηση να γίνεται κάτω από τους όρους αυτού που υποτίθεται ότι απαντάει σε ερωτήματα.  Είναι απορίας άξιο το πώς ο υπουργός (όντας 4 μήνες υπουργός υγείας και άσχετος με τον συγκεκριμένο τομέα, κατά δική του ομολογία!) γνώριζε, και αποστόμωσε με την απάντηση του, για θέματα που είχαν να κάνουν από το 2000.  Ας υποθέσουμε ότι ο υπουργός είναι τόσο άξιος και γνώστης όλων των θεμάτων υγείας.  Ας υποθέσουμε ότι οι παραβρισκόμενοι «πολίτες» όντως έκαναν ερωτήσεις που ενδιαφέρουν τους πολίτες.  Ας υποθέσουμε ότι όλη η βραδιά είχε να κάνει με την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.  Αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όμως να υποθέσουμε είναι ότι όλη η συζήτηση δεν έγινε παρά μόνο για να συσκοτιστεί και πάλι η κοινή γνώμη για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα της δημόσιας υγείας.  Όταν ακούς τον υπουργό υγείας να μιλάει επί 3 ώρες ΜΟΝΟ για λογιστικά θέματα και για ΧΡΗΜΑ, τότε σίγουρα γνωρίζεις ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά.  Δεν μπορεί ο υπουργός υγείας να καταλάβει ότι είναι υπεύθυνος για τις ζωές των πολιτών?  Δεν μπορεί να καταλάβει ο υπουργός υγείας ότι η μείωση των δαπανών σημαίνει κόστος σε ΖΩΕΣ?

Φυσικά και μπορεί να το καταλάβει.  Όσο επικοινωνιακά παιχνίδια και να παίξουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που τον καλύπτουν, την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν μπορούν να την κρύψουν.  3,000,000 συμπολίτες μας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ από το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό έχει κόστος σε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ  ΖΩΕΣ.  Ο υπουργός σε αυτό τι έχει να απαντήσει?

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
********************************************************

1499072
παρόμοιοι έλεγχοι κι αλλού
από κανένας 13:35, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

μπορεί να είναι τυχαίο διότι αυτή τη στιγμή γίνεται παρόμοιος έλεγχος σε άλλον φορέα που έχει επίσης φαρμακείο. Για την ώρα ο ίδιος ο φορέας δεν έχει επιλέξει να δημοσιοποιήσει το γεγονός, οπότε περιμένουμε. Αλλά προφανώς από αστυνομική πλευρά είναι οργανωμένη επιχείρηση εναντίον φορέων που ασκούν έμπρακτη αλληλεγγύη (ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους χαρακτηριστικά)

1499084
στους Γιατρούς του κόσμου αναφέρεσαι
από αρης 14:44, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

το ανακοίνωσαν οι ίδιοι πριν από λίγο, πάλι μπάτσοι και ΕΟΦ για ναρκωτικά!!!

**************************************************************************************************
Μερικές εικόνες από την «εγκληματική» δραστηριότητα του Ιατρείου και του Φαρμακείου:
Πληροφορίες: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης 210-9961-973
ή στο κινητό τηλέφωνο 6972-892-181
ή μπείτε και στο blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: