Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > Κέρκυρα: Τι πραγματικά έγινε στο νοσοκομείο στις 17/10/2013

Κέρκυρα: Τι πραγματικά έγινε στο νοσοκομείο στις 17/10/2013

Οκτώβριος 20, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Το βίντεο περιέχει αμοντάριστη όλη την έξοδο των ελεγκτών από το νοσοκομείο και την ακατανόητη απόφαση της Αστυνομίας να εγκλωβίσει εκατοντάδες πολίτες στην εσωτερική σκάλα προς την έξοδο…

Δηλώσεις κάνουν το μελος της ΕΓΕΣΥΚ και εκπρόσωπος των ειδικευόμενων ιατρών Λευτέρης Μαρκάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γατρων ΕΣΥ Κέρκυρας Αντώνης Γεωργόπουλος καθώς και ασθενής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα γεγονότα.

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.corfupress.com/v3/koinonia/34324-%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82,-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-video

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το περιστατικό και το τελεσίγραφο του υπουργού εδώ:

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=243568

*********************************************************************************************

Σημείωση της Σύνταξης:

Αρνήθηκαν πράγματι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κέρκυρας τον έλεγχο από κλιμάκιο του υπουργείου την περασμένη Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2013, όταν σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να σπρώχνει τον κόσμο στις σκάλες, να εμποδίζει το δημοσιογράφο τοπικού μέσου Γιάννη Ανδριώτη να καλύψει τα γεγονότα και αξιωματικό της αστυνομίας να τον χτυπάει στα γεννητικά όργανα; Επειδή βήμα στα κεντρικά ΜΜΕ δίνεται σε όσους «βολεύει» το καθεστώς, για όσο χρόνο χρειάζονται και με τους όρους που βολεύει το υπουργείο, ρίχνουμε μια ματιά στα γεγονότα όπως τα έζησε και ‘η άλλη πλευρά’ για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό – ειδικά όπως παρουσιάστηκε – έγινε βούτυρο στο ψωμί του υπουργού, ο οποίος αφορμή έψαχνε για να σκληρύνει τη στάση του στο δοκιμαζόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, κλείνοντας νοσοκομειακές μονάδες, απολύοντας κόσμο, συρρικνώνοντας το ΕΣΥ και μαζί και τη δυνατότητα των πολιτών να προστατεύσουν ό,τι τους έχει απομείνει: την υγεία τους!

Γνωρίζουμε ότι στόχος του είναι να ‘σπρώξει’ το φτωχοποιημένο πια λαό της χώρας  προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία και την ιδιωτική ασφάλιση, γι’ αυτό περιμένουμε πως θα πληθύνουν οι ‘έλεγχοι’ τέτοιου τύπου στα δημόσια νοσοκομεία. Η απάντηση φυσικά, δεν είναι άρνηση στον έλεγχο, αλλά ξεμπρόστιασμα της υποκρισίας και της ανικανότητας των ιθυνόντων να παρέχουν στον πολίτη αυτό για το οποίο τόσα χρόνια πληρώνει αδρά από την τσέπη του και που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν στον κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει η υγεία του: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!!!

Φυσικά, οι μόνοι κατάλληλοι να κρίνουν την αποτελεσματικότητα των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ είναι οι ίδιοι οι νοσηλευόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες που γίνονται αποδέκτες των υπηρεσιών του κάθε νοσοκομείου και κέντρου υγείας.

Οι τσιρίδες και οι απειλητικές κορώνες περί απολύσεων – πριν καν γίνει ΕΔΕ – του υπουργού καλά θα κάνουν να πάψουν πια, γιατί κάνουν πολύ θόρυβο, και οι ασθενείς έχουν ανάγκη από ησυχία και ηρεμία για να αναρρώσουν !!!

Α.Σ.Λ.    20/10/13

******************************************************************************************************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας : Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013

Περί την 3η μεσημβρινή ώρα , οι ευρισκόμενοι από νωρίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας , άρχισαν έλεγχο του προσωπικού από τον 4ο όροφο και συγκεκριμένα την Χ/Κ κλινική. Μετά τον έλεγχο στη μία και μοναδική νοσηλεύτρια του τμήματος ( σημ: επιφορτισμένη με τη νοσηλεία 40 ασθενών..) η οποία φυσικά ανευρέθη στη θέση της , ο έλεγχος επεκτάθηκε στα γραφεία των ιατρών του Χ/Κ τομέα . Σε ερώτηση των ελεγκτών γιατί είναι κλειστά τα γραφεία των ιατρών απαντήσαμε πως οι περισσότερες Χ/Κ ειδικότητες είναι σε εφημερία ετοιμότητας και ως εκ τούτου νομίμως απουσιάζουν ( Ουρολόγος , Οφθαλμίατρος , ΩΡΛ ) . Ο μοναδικός εν ενεργή εφημερία ευρισκόμενος Χειρουργός, εκτελούσε τα καθήκοντά του στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο. Μετά τούτου οι ελεγκτές κατέβηκαν στον 3ο όροφο όπου στεγάζονται η Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική. Στην Πνευμονολογική κλινική αφού επισήμαναν την απουσία του ευρισκόμενου σε μικτή εφημερία ιατρού , τους απαντήσαμε ότι ο γιατρός αυτή την ώρα έχει πάει για φαγητό , μετά δε τη πάροδο ολίγων λεπτών ο εν λόγω συνάδελφος παρουσιάστηκε στους ελεγκτές .

Ακολούθως συνοδεύσαμε τους ελεγκτές στην Καρδιολογική κλινική όπου ευρέθησαν όλοι οι γιατροί εφημερεύοντες και μη στο χώρο εργασίας. Στην ίδια κλινική νοσηλεύονται ασθενείς του Νεφρολογικού και Νευρολογικού τμήματος . Μετά τον έλεγχο των νοσηλευτών οι οποίοι ευρέθησαν στη θέση τους , επισημάναμε ότι ο Νεφρολόγος αν και σε εφημερία ετοιμότητας βρίσκεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ισόγειο, ο δε Νευρολόγος δε γνωρίζαμε που ευρισκόταν .

Την ώρα που οι επιθεωρητές έδειξαν διάθεση οργής για την απουσία του Νευρολόγου , κατέφθασε ο ίδιος εξηγώντας ότι εξέταζε ασθενή στην Ορθοπεδική κλινική. Τη στιγμή αυτή εξοργιστήκαμε με τη συμπεριφορά των ελεγκτών νιώθοντας πως μας εμπαίζουν και μας προσβάλλουν κατάφωρα. Αυτό διότι κατά τον έλεγχο του μισού κτιρίου αφ΄ενός δεν ελέχθησαν οι τραγικές συνθήκες εργασίας μας, ο επισφαλής αριθμός νοσηλευτών , η μη κάλυψη με ενεργή εφημερία ιατρών όλων των ειδικοτήτων ( αφού έχει περικοπεί δραματικά το κονδύλι εφημέρευσης και οι ενεργείς εφημερίες έχουν μετατραπεί με λογιστικά κριτήρια σε μικτές και ετοιμότητας) και η έλλειψη σε βασικά υλικά, αφετέρου την ίδια στιγμή επικεντρώθηκαν στην ολιγόλεπτη απουσία του Νευρολόγου ο οποίος εκτελούσε το καθήκον του.

Αντιληφθήκαμε αυτό που εξαρχής είχαμε υποψιαστεί, ότι δηλαδή δεν είχαμε να κάνουμε με έλεγχο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και καταγραφής των οξύτατων προβλημάτων , αλλά με μια εσκεμμένη ενέργεια επικοινωνιακού χαρακτήρα με αποκλειστικό σκοπό τη στοχοποίηση , τρομοκράτηση και εξευτελισμό συναδέλφων.

Εν τω μεταξύ ασθενείς , συνοδοί , συγγενείς και άλλοι ευρισκόμενοι στο χώρο άρχισαν να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους αισθανόμενοι προφανώς τον εμπαιγμό που υφίστανται ως ασθενείς και πολίτες.

Υπο αυτές τις συνθήκες διεκόπη ο έλεγχος εκ μέρους των επιθεωρητών και οδηγήθηκαν από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή. Εκεί οδηγήθηκε και μέρος των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας και διεξήχθη ένα πολύωρος αλλά ατελέσφορος διάλογος.

Στη συνέχεια εκλήθη εισαγγελέας και κατέφθασε αστυνομική δύναμη στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό τη συνοδεία της οποίας και εν μέσω οργής και αγανάκτησης των συγκεντρωμένων εργαζομένων και πολιτών ολοκληρώθηκε ο έλεγχος χωρίς να επισημανθεί καμία απουσία εργαζομένου .

Η παρουσία της αστυνομίας όξινε την οργή των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προπηλακισμοί θύμα των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριώτης ο οποίος δέχθηκε λάκτισμα από ένστολο.

Υπό την κατακραυγή εργαζομένων και πολιτών οι επιθεωρητές και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το χώρο του Νοσοκομείου.

εκ μέρους των ΔΣ του Ενιαίου Σωματείου και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

************

Γιώργος Μουρμούρης
«Δεν απαντούσαν στα προβλήματα, έψαχναν απουσίες»

Για επικοινωνιακά παιχνίδια κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αναφορικά με την επίσκεψη επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Όπως ανέφερε στο «Π» ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας, Αντώνης Γεωργόπουλος, ενώ εξαρχής οι εργαζόμενοι ανέφεραν στους επιθεωρητές τα δεκάδες προβλήματα του νοσοκομείου και τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και αναλώσιμα, το μόνο για το οποίο εκείνοι έδειξαν ενδιαφέρον ήταν να ελέγξουν αν το ελλιπέστατο προσωπικό ήταν παρόν.

«Δεν απαντούσαν στα προβλήματα, έψαχναν απουσίες», σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι «εξεγέρθηκαν οι συνδικαλιστές, απείλησαν με βιαιοπραγίες τους ελεγκτές, τους εμπόδισαν να συνεχίσουν τον έλεγχο τους και τους εγκλώβισαν σε ένα σημείο του νοσοκομείου».

«Δεν σπρώξαμε, δεν προπηλακίσαμε, δεν εγκλωβίσαμε», είπε. Υπήρξαν απλώς διαμαρτυρίες από τους εργαζομένους του νοσοκομείου αλλά και πολίτες επειδή ήταν εμφανές ότι σκοπός του ελέγχου δεν ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά να στηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ώστε ο υπουργός Υγείας να «κουνάει το δάχτυλο» στους γιατρούς.

Οι επιθεωρητές έμειναν κλεισμένοι στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή, συζητώντας ήρεμα επί ώρες με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων.

«Ήμουν παρών στη συζήτηση άρα δεν γίνεται να τους είχαμε εγκλωβίσει!», μας είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Στο μεταξύ έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι του νοσοκομείου και πολίτες που ζητούσαν να μη συνεχιστεί ο έλεγχος, θεωρώντας ότι πρόκειται για κοροϊδία. Ο ίδιος ο κ. Γεωργόπουλος, όπως αναφέρει, ζήτησε από τους επιθεωρητές να μη συνεχίσουν τον έλεγχο για να αποφευχθούν εντάσεις.

Ωστόσο οι επιθεωρητές επέμεναν. Εκλήθη εισαγγελέας και στο νοσοκομείο έφτασε αστυνομική δύναμη 10-12 ατόμων, με των οποίων τη συνοδεία συνεχίστηκε ο έλεγχος στις κλινικές που είχαν μείνει.

Ακόμα και τότε, όπως λέει ο κ. Γεωργόπουλος, οι επιθεωρητές δεν κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι υπέστησαν βιαιοπραγίες, απειλήθηκαν ή κλείστηκαν σε κάποιο δωμάτιο από τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτήρισε «ελεεινή» την εικόνα του ελέγχου από τους επιθεωρητές υπό την προστασία της αστυνομίας.

Αναφορικά με τις διώξεις εναντίον συνδικαλιστών του νοσοκομείου που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για κινήσεις που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της επίθεσης στο συνδικαλισμό και τρομοκράτησης των εργαζομένων.Μας αντιμετώπισαν σαν να είμαστε «εγκληματίες» ή «χρυσαυγίτες», είπε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη έχει κυκλοφορήσει και διανέμεται κείμενο με τα γεγονότα όπως τα έζησαν οι εργαζόμενοι, ενώ σήμερα προχώρησαν σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σκούρτη. Σύντομα θα προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών, ενώ δεν αποκλείονται και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τραγικές οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Π» ο κ. Γεωργόπουλος, οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο αγγίζουν το 40% για τους γιατρούς και το 60% για τους νοσηλευτές. Συνολικά λείπουν περίπου 400-500 άτομα από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τους εργαζόμενους να βγάζουν «διπλάσια δουλειά», ενώ δημιουργεί κινδύνους και για τους περισσότερους από 100.000 κατοίκους του νησιού, καθώς και χιλιάδες τουρίστες, που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο.

Ενδεικτικά ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στη νευρολογική κλινική, όπου γυναίκες και άντρες νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο, αλλά και στην παιδιατρική που η ίδια νοσηλεύτρια  φροντίζει περιστατικά σηψαιμίας και μηνιγγίτιδας αλλά και μικρά παιδιά.

Ωστόσο για όλα αυτά «οι επιθεωρητές δεν απάντησαν ποτέ, ούτε τα κατέγραψαν».

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.topontiki.gr/article/60055/Den-apantousan-sta-problimata-epsaxnan-apousies

****************

b9d26-public-health

Αντώνης Γεωργόπουλος – Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ (ΕΓΕΣΥ) Κέρκυρας (Για τα χθεσινά γεγονότα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας) :

»Τελικά, είμαστε μπράβοι. Δεν είμαστε γιατροί ούτε επιστήμονες και έχουμε τάσεις που θυμίζουν άλλα πρόσωπα… χρυσαυγίτες. Δεν θεωρώ όμως ότι πράξαμε έτσι.  Είναι ψευδέστατα όλα τα δημοσιεύματα και τα κανάλια και το Διαδίκτυο παίζουν ψευδείς ειδήσεις. Ο τηλε-υπουργός, ο οποίος βγαίνει και λέει αυτά που θέλει, γιατί έχει άνεση χρόνου και τα λέει όπως τα θέλει, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις. Εμείς, δεν εμποδίσαμε κανένα όργανο του υπουργείου να ελέγξει. Εμείς, επιζητούμε τον έλεγχο του υπουργείου, για να καταγράψουν τις ελλείψεις σε υποδομές. Τους καλοσωρίσαμε, τους συνοδεύσαμε στα τμήματα και αναλύαμε τα προβλήματα, τη νομιμότητα ή όχι των λειτουργιών αυτών. Κανένα πρόβλημα…

Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά, αλλά διακρίναμε στόχο και σκοπό του υπουργείου – γιατί είναι υπάλληλοί τους οι επιθεωρητές και εκτελούν τις εντολές του… Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το ωράριο, το οποίο έλεγξαν στα ¾ του νοσοκομείου. Στο άλλο τέταρτο, επειδή καταλάβαμε ότι ήταν δυσφημιστική (η έρευνα), αντιδράσαμε. Διαμαρτυρηθήκαμε για τον τρόπο που ελέγχουν και είπαμε ότι δεν είναι λογικό αυτό το πράγμα και τους ζητήσαμε να σταματήσουν, διότι δεν είναι τρόπος αυτός για επιθεωρητές υγείας. Η συμπεριφορά τους προς τους γιατρούς ήταν απαράδεκτη. Γιατρός που ήταν μέσα, τον έβαζε απόντα. Ο μοναδικός γιατρός, γυρνάει σε όλο το νοσοκομείο. Σε τρία λεπτά ήταν παρών. Το νοσοκομείο είναι εντός της πόλεως και δεν είναι εύκολο να φύγει κάποιος και να γυρίσει.

Είναι ψευδές ότι απειλήθηκε με χαστούκι η επιθεωρητής. Από το τηλέφωνό της μίλησα με τον κ. Σαμπατακάκη. Και του είπα ότι οφείλει να καταγράψει τα προβλήματα, που στην Κέρκυρα – και αυτή είναι η αγανάκτηση και η σπουδή μας – δύο γιατροί από το στρες έπαθαν εμφράγματα. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σ’ αυτήν την αγωνία και η Πολιτεία να μη βοηθάει. Η Πολιτεία πρέπει κάτι να δώσει…»

***************

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οι στημένοι “έλεγχοι” των επιθεωρητών υγείας στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/13 είχαν αποκλειστικό σκοπό την τρομοκρατία των εργαζόμενων αλλά και την δημιουργία εντυπώσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι ελεγκτές αγνοώντας τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου αγωνιωδώς προσπαθούσαν να βρουν απόντες εργαζόμενους και όταν αυτό δεν ήταν δυνατόν, με προκλητικό τρόπο σχολίαζαν γιατρούς που έλλειπαν από το σημείο ελέγχου, επειδή εξέταζαν άρρωστους σε άλλα τμήματα ή επειδή βρίσκονταν στο εστιατόριο του νοσοκομείου.

Η απολύτως δικαιολογημένη οργή και η αγανάκτηση εργαζόμενων, συνόδων και ασθενών, ανέστειλε τον προκλητικό δήθεν “έλεγχο” για να συνεχιστεί με την πρωτόγνωρη εισβολή αστυνομικών δυναμένων στους χώρους νοσηλείας, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά τις ευαισθησίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την “τάξη”

Τον έλεγχο στα νοσοκομεία και την καταγραφή των προβλημάτων δεν την αρνούνται οι εργαζόμενοι. Δεν την επιδιώκουν όμως οι υπεύθυνοι της σημερινής εξαθλίωσης γιατί μόνο αυτοί φοβούνται την αποκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών τους.Όσοι δηλαδή εύθυνονται για το ότι:

Οφείλονται στους εργαζόμενους συνολικά 3500(!!!) ημέρες κανονικής άδειας και πάνω από 1000 ημέρες ρεπό λόγω υπερημερίας

Αντί για 150 κλίνες που δύναται να καλυφθούν με ασφάλεια ,είναι ενεργές με την αυτοθυσία του προσωπικού 250

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Βραχεία Νοσηλεία λειτουργούν πραγματικά στα όρια της νομιμότητας, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, χαρακτηριστικά δε στα επείγοντα της Παιδιατρικής δεν υπάρχει νοσηλευτής/-τρια!!

Εντέλλονται παράνομα και καταχρηστικά ( όπως εξάλλου συμφώνησε και η Εισαγγελεύς στην οποία απευθύνθηκαν οι συνάδελφοι )οι ειδικευόμενοι ιατροί στη διακομιδή ασθενών, αμισθή!

Η γενική εφημέρευση συνεχίζει να στερείται την ενεργή παρουσία των πλέον απαραίτητων ειδικοτήτων, ενώ συνάδελφοι ιατροί εφημερεύουν με εντέλεσθαι πολλές ημέρες παραπάνω από το πλαφόν τους..

Χαρίζονται περί τα 2 εκατ.€ ετησίως σε ιδιωτικά συνεργεία, μόνο για τη φύλαξη και τη καθαριότητα, ενώ μισθώνονται σε ιδιώτες υπηρεσίες πληροφορικής και λογιστικού ελέγχου, και τα πλυντήρια.

Οι ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό είναι τεράστιες, το κόστος των οποίων μετακυλείται στους ίδιους τους ασθενείς.

Τα Κ.Υ. του νομού υποστελεχώνονται στα πλαίσια της αποψίλωσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με Γενικούς και αγροτικούς ιατρούς να καλούνται να καλύψουν παράτυπα τα κενά στο νοσοκομείο

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη που υπέστει σωματική βία από βαθμοφόρο αστυνομικό στην προσπάθειά του να καταγράψει τα γεγονότα.

Καταγγέλουμε τον υπουργό υγείας ο οποίος έσπευσε από τηλεοράσεως να απολύσει τίμιους εργαζόμενους ( στοχοποιώντας τους συνδικαλιστές)που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν σε επαρκή λειτουργικότητα τα αποκαΐδια των υγειοκτόνων πολιτικών, αλλά και κάθε λογής » πρόθυμους» δημοσιαγράφους τοπικών και κεντρικών ΜΜΕ που έσπευσαν να πάρουν θέση δίπλα στον Υπουργό κατασυκοφαντώντας το δίκαιο αγώνα μας.

Ευχαριστούμε τον Κερκυραϊκό λαό για την συγκινητική αλληλεγγύη του και τον καλούμε να περιφρουρήσει ο ίδιος το δικαίωμα του να απολαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Κέρκυρα 18 Οκτωβρίου 2013

**************

Και η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ)

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.esiepin.gr/esiepin/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: