Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > Στάση εγασίας 11:00 με 15:00 σε 9 Νοσοκομεία . Δελτίο Τύπου / Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ .

Στάση εγασίας 11:00 με 15:00 σε 9 Νοσοκομεία . Δελτίο Τύπου / Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ .

Οκτώβριος 16, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Αττική: Στάση εργασίας σε εννέα νοσοκομεία

Σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. προχωρούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανογλείο, Αγ.Σάββας και Αττικόν, αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.

b9d26-public-health

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανέφερε ότι οκτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».

Σχετικά με την απορρόφηση των 1.665 υπαλλήλων σε γειτονικά νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι, όπως προκύπτει από τους πίνακες μετακίνησης προσωπικού, 15 νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής.

«Οι νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πώς μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΠΟΕΔΗΝ κάλεσε τον υπουργό Υγείας να διορθώσει τον πίνακα διάθεσης των υπαλλήλων με μεταφορά-μετάταξη για τις 15 νοσηλεύτριες και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

************************************************************************************************************

Έχασε το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας; Τί γίνεται με τις 15 Νοσηλεύτριες της Θεσσαλονίκης που μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής;

ΑΘΗΝΑ 14/10/2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2216

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχασε το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας;
Ο Υπουργός Υγείας περιφερόμενος «δεξιά και αριστερά» εμφανίζει τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας ως Αναδιοργάνωση του Συστήματος. Κατέβασε ρολά σε οχτώ (8) Νοσοκομεία της χώρας στερώντας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας 650 κλίνες και μάλιστα σε περίοδο που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας που περιήλθαν από τις ασκούμενες Μνημονιακές Πολιτικές. 2,5 εκατομμύρια πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Κατ’ επανάληψη έβαλε επικοινωνιακά στοιχήματα για την απορρόφηση των 1665 διαθέσιμων υγειονομικών σε γειτονικά Νοσοκομεία.
Η ΠΟΕΔΗΝ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσπάθησε να κρατήσει ανοικτά τα Νοσοκομεία και εξέφραζε επιφυλάξεις για την προσέγγιση του Υπουργού Υγείας μετά στοιχημάτων τόσων σοβαρών θεμάτων.
Ανακοινώθηκαν τα Νοσοκομεία υποδοχής των διαθέσιμων Υγειονομικών.
Από μια πρώτη προσέγγιση, δεκαπέντε (15) Νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής. Οι Νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πως μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διορθώσει τον ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΜΕΤΑΤΑΞΗ για τις δεκαπέντε Νοσηλεύτριες που προέρχονται από καταργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
Διαφορετικά εξαναγκάζονται σε παραιτήσεις οι οποίες θεωρούνται ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

*****************************************************************************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ανακοινώσεις
14.10.2013
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

ΑΘΗΝΑ 14/10/2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2215

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

«ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

Τα παπαγαλάκια της ΠΑΣΥΝΟ και ΕΝΕ μοιράζουν κατάπτυστη ανυπόγραφη ανακοίνωση σχετικά με τα οικονομικά των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ.
Εμφανίζουν 105.000 τους Υγειονομικούς υπαλλήλους. Μάλλον «κοιμούνται τον ύπνο της συναλλαγής» την τελευταία τετραετία και δεν πήραν χαμπάρι τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ αποδεκάτισαν τα Νοσοκομεία (εργασιακή εφεδρεία, αθρόες συνταξιοδοτήσεις υποχρεωτικές ή λόγω των δυσμενών συνταξιοδοτικών Νομοθετικών ρυθμίσεων, μηδενικές προσλήψεις, διαθεσιμότητα – απολύσεις). Σήμερα υπηρετούν οι μισοί.
Διαχρονικά ασύλληπτο νούμερο υπηρετούντων. Ασφαλώς αναγράφεται για να προσφέρει «άλλοθι» στη κυβερνητική πολιτική των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων. Είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής.
Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ ανέπτυξαν και αναπτύσσουν δυναμικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες.
Τα ψεύτικα ασύλληπτα ποσά που αναφέρουν ως εισπράξεις με μηνιαίες συνδρομές που κυμαίνονται από 1 έως 3ευρώ και επιμερίζονται στα ταμεία των Σωματείων, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, έχουν στόχο αφενός να πλήξουν την αξιοπιστία του Συνδικαλιστικού Κινήματος κατά παραγγελία της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και αφετέρου να εκτρέψουν τη συζήτηση από την έντονη κριτική που ασκείται προς την ΕΝΕ και ΠΑΣΥΝΟ για την ανταποδοτικότητα των πολλαπλάσιων εισφορών που λαμβάνουν.
Δεν ξεπλένονται οι συναλλαγές με την εκάστοτε κυβέρνηση με ανυπόγραφα λιβελογραφήματα. Εξάλλου η οικονομική κατάσταση της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων κατ’ εξακολούθηση ελέγχεται και ψηφίζεται από τους συναδέλφους στις Γενικές Συνελεύσεις, στις Εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις ή στα Εκλογοαπολογιστικά Συνέδρια της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ (οικονομικοί απολογισμοί). Με τα οικονομικά τους ενισχύουν τους αγώνες κατά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. «Δεν πάνε ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ».
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Απολογηθείτε στους Νοσηλευτές για το έργο σας. Τάξατε λαγούς με πετραχήλια για να αυξήσετε τα μέλη σας. Στη πραγματικότητα όμως χρησιμοποιήσατε τους Νοσηλευτές μέλη σας για να βολέψετε την γνωστή παρέα.
Οι Νοσηλευτές «κατάλαβαν». Γι’ αυτό συμπαρατάσσονται με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ. Συμμετέχουν και εκλέγονται στα Διοικητικά τους Συμβούλια. Αγωνίζονται για την προάσπιση και προαγωγή του νοσηλευτικού επαγγέλματος και της Δημόσιας Υγείας.
ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για την ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών που κατεβάζουν ρολά σε Νοσοκομεία και θέτουν προσωπικό σε Διαθεσιμότητα – Απολύσεις.
Το καλάθι των αχρήστων σας περιμένει Κύριοι και Κυρίες της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΝΕ ΠΑΡΕΑΣ.
Καλό ταξίδι!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                     ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

http://www.naftemporiki.gr/story/716228

http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/913-to-gar-poly-tis-thlipseos-genna-parafrosyni

http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/914-exase-to-stoixima-o-ypourgos-ygeias-ti-ginetai-me-tis-15-nosileytries-tis-thessalonikis-pou-metakinoyntai-se-nosokomeia-tis-attikis

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: