Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Ψηφίσματα > Νοσοκομείο Μολάων : Αναλυτικά στοιχεία για την Υπολειτουργία και την άνωθεν απαξίωσή του !

Νοσοκομείο Μολάων : Αναλυτικά στοιχεία για την Υπολειτουργία και την άνωθεν απαξίωσή του !

Οκτώβριος 13, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Λακωνία:Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων & Κέντρου Υγείας Νεάπολης
από … 18:49, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
θεματικές: Υγεία

Μολάοι 9-10-2013, στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου-Μολάων

Στο νοσοκομείο υπηρετούν οι ειδικότητες που φαίνονται στους επισυναπτόμενους πίνακες (δεν είναι δυνατή η ανάρτησή τους γι αυτο αναγράφονται τα συνοπτικά στοιχεία. Οι πινακες είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

Εξαιτίας των περικοπών στα ποσά των εφημεριών το νοσοκομείο δεν καλύπτεται από εφημερίες όλο το μήνα.

Πρόσφατα ανακλήθηκε ο διορισμός ενός χειρουργού ενώ άλλοι διορισμοί που ήταν σε εξέλιξη έχουν παγώσει και ιατρικές θέσεις έχουν καταργηθεί.

Το νοσοκομείο λειτουργεί:
σχεδόν τις μισές μέρες (14 ή 15) του μήνα χωρίς να εφημερεύει χειρουργός
8 μέρες χωρίς εφημερία αναισθησιολόγου
15 ή 16 μέρες το μήνα χωρίς εφημερία ορθοπεδικού
24 μέρες το μήνα χωρίς εφημερία παιδιάτρου
15 μέρες το μήνα χωρίς εφημερία καρδιολόγου
23 μέρες το μήνα χωρίς εφημερία ακτινολόγου και το υπουργείο κατάργησε από τον οργανισμό του νοσοκομείου 1 θέση ακτινολόγου.

****************************************************************************

{ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : Αφού επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο Μολάων και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης καλύπτουν το νοτιανατολικό κομμάτι του Νομού Λακωνίας ,δηλαδή μιά τεράστια περιοχή με πολλούς κατοίκους και επισκέπτες κατά την θερινή περίοδο,με ένα μέτριο έως κακό οδικό δίκτυο , θα σας αναφέρουμε ένα πρόσφατο περιστατικό για να καταλάβετε τί συμαίνει στην πράξη η Υπολειτουργία και η Απαξίωση του Ε.Σ.Υ .

Στο τέλος Σεπτεμβρίου ένα ηλικιωμένο άτομο υπέστει καρδιακό έμφραγμα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε Κέντρο Υγείας αποφασίστηκε η επείγουσα διακομιδή του σε Νοσοκομείο. Εκείνο το βράδυ όμως σε ολόκληρη την Λακωνία , ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ούτε στο Νοσοκομείο Μολάων ούτε στο Νοσοκομείο Σπάρτης !

Ευτυχώς για την Ζωή του ασθενούς η ανάταξη και η σταθεροποίηση έγινε απο ΙΔΙΩΤΗ Ιατρό στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και λόγω της έλλειψης εφημερίας που είχε ως αποτέλεσμα να μήν λειτουργεί καρδιολογικό τμήμα πουθενά στην Λακωνία η απαραίτητη νοσηλεία έγινε τελικά στο Νοσοκομείο της Τρίπολης !

Σχόλια :

1) Ο Ιδιώτης Ιατρός ενήργησε μεν άριστα ,(άμεσα και αποτελεσματικά) αλλά προφανώς κοστίζει ακριβότερα στο Ε.Σ.Υ απο την εφημερία ενός Ιατρού εργαζομένου στο Ε.Σ.Υ. !

2) Άν η διακομιδή γινόταν απο πιό απομακρυσμένο σημείο του Νομού μας , ή άν χρειαζόταν άμεση νοσηλεία σε εντατική μονάδα το περιστατικό δεν θα προλάβαινε πιθανώς να αντιμετωπιστεί !

3)  Στόχος της Τρόϊκας και των Μνημονίων είναι να μείνουν τελικά οι 5 Νομοί της Περιφέρειας Ανατολικής Πελοποννήσου ( Μεσσηνίας , Λακωνίας , Αρκαδίας ,Αργολίδας και Κορίνθου) με ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στην Τρίπολη !!!!

4) Μέσα απο την Υπολειτουργία και την Απαξίωση των «περιφερειακών» Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας , ο παραπάνω «στόχος» υλοποιείται ήδη άτυπα !

5) Η όλη κατάσταση ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την Ιδιωτικοποίηση της Υγείας στην Περιφέρειά μας και επιβάλλεται ως η «μοναδική λύση» (για όσους έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα φυσικά) !!!

Αμεσοδημικρατική Συνέλευση Λακωνίας (Α.Σ.Λ.) -ΜΟΛΑΟΙ }

**********************************************************************************************

Σε 21 νοσηλευτές οφείλονται συνολικά 184 ρεπό.

Στους 4 τραυματιοφορείς οφείλονται συνολικά 324 ρεπό, ενώ οι 2 έχουν συνολικά υπόλοιπο άδειας του 2012, 19 ημέρες. Εννοείται ότι τρέχει η κανονική άδεια του 2013 (25 μέρες για τον καθένα).

Στους 2 οδηγούς ασθενοφόρων του νοσοκομείου οφείλονται συνολικά 29 ρεπό και 7 ημέρες άδεια 2012. Στους 4 οδηγούς ασθενοφόρων του Κ.Υ. Νεάπολης οφείλονται συνολικά 66 ρεπό και 4 ημέρες άδεια του 2012.

Σε 9 Διοικητικούς υπαλλήλους οφείλονται συνολικά 176 ημέρες κανονική άδεια προηγούμενων ετών (με αποκορύφωμα 1 υπάλληλος με οφειλόμενη άδεια από το 2008).

Η κάλυψη σε υλικά είναι ελλιπής λόγω μειωμένου προϋπολογισμού. Στα τρόφιμα αναγκαζόμαστε να αντικαθιστούμε γεύματα που περιέχουν ακριβότερα υλικά με άλλα που περιέχουν φθηνότερα υλικά π.χ. αντικατάσταση μοσχάρι με χοιρινό. Δυο χρόνια δεν προμηθευόμαστε τυρί και γιαούρτι συνεπώς τα μακαρόνια σερβίρονται χωρίς τυρί ενώ στους ασθενείς δεν σερβίρεται γιαούρτι.

Σε περιπτώσεις ελλείψεων γίνεται έρανος μεταξύ του προσωπικού για να αγοράσουμε σκόνη πλυντηρίου ή απορρυπαντικό πιάτων ενώ γιατρός αγοράζει απαραίτητα υγειονομικά υλικά από την τσέπη του.

Πολίτες αγοράζουν διάφορα υλικά μόνοι τους και ντόπιοι επαγγελματίες βοηθούν με προσφορές.

ΩΣ ΠΟΤΕ;

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Στο Νοσοκομείο υπηρετούν 25 μόνιμοι γιατροί, 4 ειδικευόμενοι και υπάρχουν 9 κενές θέσεις. Ο Γυναικολόγος συνταξιοδοτήθηκε στο 2012 και παραμένει κενή η θέση. Ο άλλος γυναικολόγος μετατέθηκε απευθείας από το υπουργείο σε άλλη υπηρεσία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του νοσοκομείου και η θέση του καταργήθηκε.
Ο Ουρολόγος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και ένας Οδοντίατρος θα συνταξιοδοτηθεί εντός του 2013

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Υπηρετούν 43 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων όπως φαίνεται στο σχετικό αναλυτικό πίνακα και υπάρχουν 30 κενές θέσεις.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:
Αντί 44 υπάλληλοι που αναφέρονται στο χάρτη του Υπουργείου, υπηρετούν μόνο 19 στις ειδικότητες που αναφέρονται αναλυτικά στον πίνακα, υπάρχουν 17 κενές θέσεις ενώ καταργήθηκαν από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου 5 θέσεις.
Οι τηλεφωνητές μετά τη συνταξιοδότηση 2 υπαλλήλων απέμειναν μόνο 2. Απαιτούνται 4 υπάλληλοι. Οι 2 θέσεις καλύπτονται με απόσπαση. Ωστόσο ο ένας αποσπασμένος υπάλληλος συνταξιοδοτείται τέλος του χρόνου. Παράλληλα απουσιάζει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας μια υπάλληλος με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να δοθούν οι άδειες του προσωπικού γιατί θα μείνει κενό σε κάποιες βάρδιες το τηλεφωνικό κέντρο. Επίσης λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης με υπάλληλο από άλλο τμήμα.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Η απόλυτη ανακρίβεια του Υπουργείου εμφανίζεται σε αυτόν τον κλάδο. Το υπουργείο εμφανίζει 64 υπηρετούντες υπαλλήλους και υπηρετούν στην πραγματικότητα 4 και υπάρχει 1 κενή θέση.

ΛΟΙΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Υπηρετούν 16 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων και υπάρχουν 4 κενές θέσεις. Το Υπουργείο στο χάρτη υγείας εμφανίζει 43 υπαλλήλους.

Το σύνολο των πραγματικά υπηρετούντων υπαλλήλων είναι 111. Οι κενές θέσεις 60.
Το Υπουργείο εμφανίζει πλασματικά 347 υπηρετούντες υπαλλήλους.

************************************************************************************

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Νοσοκομείο Μολάων : Ψήφισμα της 9ης Οκτωβρίου 2013

https://plateiamolaon.wordpress.com/2013/10/12/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%89%CE%BD-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-9%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89/

Νοσοκομείο Μολάων: Ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση, Τετάρτη 9/10/2013 στις 5.30 μ.μ.

https://plateiamolaon.wordpress.com/2013/10/04/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5/

Τυχαία, άραγε, η επιλογή των Μολάων για την ‘επίδειξη δύναμης’ της Χ.Α. ; ~ Δεν νομίζουμε!

https://plateiamolaon.wordpress.com/2013/09/27/%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Καταγγελία – Καταδίκη της Νεοναζιστικής “παρέλασης” της Χ.Α. στους Μολάους απο τοπικούς φορείς εργαζομένων!

https://plateiamolaon.wordpress.com/2013/10/02/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/

ΠΗΓΕΣ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://www.facebook.com/perinosokomeioy.molawn

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1497321

http://molaoi-nosokomeio.blogspot.gr/2013/10/9-2013.html

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: