Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > Η Κιβωτός Κορογώνα «SUMMER HELPERS PROGRAM»(εθελοντική συμβίωση και εργασίες Φυσικής Δόμησης): Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2013

Η Κιβωτός Κορογώνα «SUMMER HELPERS PROGRAM»(εθελοντική συμβίωση και εργασίες Φυσικής Δόμησης): Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2013

Αύγουστος 8, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Καλοκαιρινός Εθελοντισμός στην «Κιβωτό Κορογώνα»
Διοργανωτές: Maria A. Aggeli
Λακωνία
Η Κιβωτός Κορογώνα «SUMMER HELPERS PROGRAM»: Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2013
Η «Κιβωτός Κορογώνα» όλο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο προσκαλεί ανθρώπους από όλη τη γη σε συμβίωση και υποστήριξη των εργασιών αχυροπηλού φυσικής δόμησης που πραγματοποιούνται στην Κιβωτό Κορογώνα. “Helpers“ (βοηθοί) από όλο τον κόσμο (όπως Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Κίνα, Ολλανδία, Αυστρία, Σερβία, Η.Π.Α. και άλλες χώρες) μέσα στη υπέροχη φύση του μικρού οροπεδίου Κορογώνα!

 

        1: Ως “full helpers“ λαμβάνετε από εμάς την ευκαιρία για απόκτηση καλής εμπειρίας στον τομέα της φυσικής δόμησης καθώς και μύηση στη χορτοφαγία (βεγκανισμό). Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε απλές ασκήσεις και ευχάριστα παιχνίδια ομάδας (χοροθεραπεία, tai chi, κ.ά.) αλλά να κάνετε φυσικά και τα μπάνια σας. Για το τελευταίο, έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών από ερημικές παραλίες έως οργανωμένες και πιο ‘κοσμικές’ με ταβέρνες, bar, beach sports (αθλητισμό) κ.λπ.
Η συμμετοχή ως “full helpers“ είναι τελείως ΔΩΡΕΑΝ και η δική σας προσφορά είναι προσωπική εργασία στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας για 6 με 7 ώρες την ημέρα, ανάλογα τον καιρό και τις ανάγκες της ημέρας.

2: Ως “part-time helpers“ όπου λαμβάνετε επίσης όλα τα καλά που αναφέρονται πιο πάνω, προσφέρετε όμως μόνο 3 με 4 ώρες δουλειά και έχετε μια μικρή ημερήσια συμμετοχή.

Όσοι λοιπόν θέλετε νέες εμπειρίες σε τομείς που ο πλανήτης μας έχει πολύ ανάγκη σε αυτήν την περίοδο και φάση της εξέλιξής του, όσοι έχετε όρεξη, καλή διάθεση και χρόνο για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να μάθετε μαζί από και με τους άλλους ανθρώπους και να συμβιώσουμε όλοι μαζί σε καλή παρέα μέσα στην φύση, ελάτε να συνδυάσετε όλα αυτά μέσα από ένα πραγματικό διάλειμμα από τα αρνητικά σενάρια και πραγματικότητες που έχουν επιβάλει κάποιοι στους Έλληνες και την Ελλάδα, μαζί με καλοκαιρινές διακοπές και μπάνια!
Θα φορτίσετε τις μπαταρίες σας ενεργειακά λαμβάνοντας μέσα σε ένα ιδιαίτερο πνευματικό περιβάλλων ένα μοναδικό πακέτο εμπειριών και γνώσεων για να συνεχίσετε πιο δυναμικά και σταθερά τη δική σας πορεία και δρόμο, όποιος κι εάν είναι αυτός!

Επωφεληθείτε λοιπόν πολλαπλά, λαμβάνοντας αλλά προσφέροντας και εσείς και όλα αυτά είτε τελείως δωρεάν ως “full helpers“ είτε με πολύ μικρή οικονομική συμμετοχή ως “part-time helpers“.

Καλέστε μας εγκαίρως για λεπτομέρειες και για να σχεδιάσετε το ιδανικό για εσάς καλοκαίρι!
6938141330, 6934777489

ΠΗΓΗ

https://www.facebook.com/events/164078143780551/?notif_t=plan_user_invited
********************************
Maria A. Aggeli

        Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την καινοτόμο, αειφορική τεχνική του αχυροπηλού, που αποτελεί μια βασική τεχνική της φυσικής δόμησης κατοικιών και άλλων οικημάτων…
Οι τεχνικές της φυσικής δόμησης αποτελούν παραδοσιακές τεχνικές αιώνων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και σύγχρονη ανάγκη της εποχής μας εντέλει, στο πλαίσιο της αειφορικής συνείδησης που καλούμαστε όλοι να υιοθετήσουμε στο σύγχρονο πλανήτη μας, είναι χαμηλού προϋπολογισμού, υψηλών μονωτικών ιδιοτήτων, ιδιαίτερα γερής κατασκευής και μπορούν να δώσουν πολύ δημιουργικά αποτελέσματα επίσης (ακόμη και καλλιτεχνικά…).

Όλοι οι εθελοντές/συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα μπάνια τους στις υπέροχες παραλίες της Νότιας Λακωνίας (Πλύτρα, Καραβοστάσι, Αμμούλης, Χαρακιά, Νικολαγκάδα κ.λπ.) και, σε περίπτωση που βρίσκονται σε απόσταση από το σπίτι τους, να διανυκτερεύσουν στη σκηνή τους, μέσα σε ένα θόλο αστεριών κάθε βράδυ στο κτήμα της Κιβωτού.

Με ευγνωμοσύνη, μαρία & αλέξανδρος
***************************************************
Φυσική δόμηση (cob)

Η φυσική δόμηση είναι ένας αρκετά νέος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών. Σε όλους σχεδόν τους τόπους η φύση μας εξασφαλίζει τα δομικά υλικά που χρειαζόμαστε. Επειδή τα υλικά αυτά χρειάζονται ελάχιστη επεξεργασία ή μεταφορά, τα οικονομικά και περιβαλλοντολογικά κόστη είναι χαμηλά. Μερικά από αυτά τα υλικά είναι ανανεώσιμα (όπως τα δένδρα και το άχυρο) και κάποια άλλα (όπως οι πέτρα και το χώμα) υπάρχουν σε τέτοια αφθονία που είναι πρακτικά ανεξάντλητα. Ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματα του να κτίζει κάποιος με τοπικά υλικά είναι ότι το κτίριο βρίσκεται σε πλήρη οπτική αρμονία με το περιβάλλον. Αντίθετα από τα οικολογικά δομικά υλικά, τα φυσικά εμπεριέχουν καθόλου ή ελάχιστη επεξεργασία. Η χρήση τους δεν συνεισφέρει στην καταστροφή των δασών, την κατασπατάληση των ορυκτών πόρων, την μόλυνση και ούτε εξαρτάται από βιομηχανικά υλικά και βαριά μηχανήματα. Η γη είναι μη τοξική και τελείως ανακυκλώσιμη. Σ’ αυτή την εποχή της περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης και της έλλειψης φυσικών πόρων με τις χιλιάδες κρυμμένες τοξίνες στα σπίτια μας δεν είναι λογικό να επιστρέψουμε σε πιο αθώα φθηνά και υγιεινά οικοδομικά υλικά;

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.223994941024454.52144.213607158729899&type=3

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: