Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΠΕΙΓΟΝ : Κάλεσμα σήμερα 20:30 στο Σύνταγμα για τον Νίκο Ρωμανό !

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΠΕΙΓΟΝ : Κάλεσμα σήμερα 20:30 στο Σύνταγμα για τον Νίκο Ρωμανό !

9 Δεκεμβρίου, 2014 Σχολιάστε Go to comments

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

από Αλληλέγγυοι/ Αλληλέγγυες Δεκ. 9, 2014, 7:12 μμ.,

Αλληλεγγύη Πολιτικοί κρατούμενοι
ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 20.30 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι η κοινή τροπολογία όπως προτάθηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ (σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες με βραχιολάκι καθώς και την δυνατότητα υπουργικής παρέμβασης υπέρ του απεργού) δεν πέρασε στην βουλή. Η κυβέρνηση ετοιμάζετε να ψηφίσει την τροπολογία για την τηλεδιάσκεψη όπως ακριβώς κατέβηκε από τους ίδιους, χωρίς διορθώσεις και προσθήκες.

Καλούμε όλο τον κόσμο που τάσσεται στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 20.30 στην πλατεία Συντάγματος. Παρακαλούμε διαδώστε το κάλεσμα παντού.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Αλληλέγγυοι/ Αλληλέγγυες

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/post/1536618/

*************************************************************

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : Διαβάστε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ !

Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία : Η «δημοκρατία» δολοφονείται στην χώρα που γεννήθηκε!* Ψήφισμα – κάλεσμα : » Αφου δεν μπορούν αυτοί , μπορούμε εμείς !»

ΨΗΦΙΣΜΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  :

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ : Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ! « ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !»
Μετά την απόρριψη από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Πειραιά έπεσαν και τα τελευταία προσχήματα περί «Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου» περί ισονομίας και περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν αφορά μόνο τον Αναρχικό Νίκο Ρωμανό ή μόνο τους υπηκόους του Ελληνικού Κράτους!
Όπως θα ‘πρεπε να γνωρίζουμε όλοι από την «δημόσια και δωρεάν » εκπαίδευση τα σύγχρονα Κράτη κατέχουν το « μονοπώλιο της βίας» ,δηλαδή της εξουσίας μετά από ελεύθερη και αβίαστη παραχώρηση της από τους ελεύθερους πολίτες που αποτελούν τους Λαούς ! Σύμφωνα με το παραπάνω θεώρημα , τα κοινωνικά σύνολα που αποτελούνται από πολίτες που έχουν γεννηθεί ΙΣΟΙ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ,παραχωρούν στο Κράτος το δικαίωμα της ΑΡΧΗΣ (της εξουσίας) με αντάλλαγμα την προστασία από το Κράτος του δικαιώματος της ζωής , της ελευθερίας , της εκπαίδευσης ,της ευτυχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα !
Αυτό το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» (κατά τον Ρουσσώ) σήμερα με επίσημη πράξη της Μνημονιακής Δικτατορίας της Ελλάδας ΚΥΡΡΗΣΕΤΑΙ ΑΚΥΡΟ !
Πραγματικά καμιά από τις υποχρεώσεις του Κράτους δεν τηρούνται πλέον : η Δημόσια (Λαϊκή ) περιουσία ξεπουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί , τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται , και οι κοινωνικές «παροχές- υπηρεσίες» ( υγεία , παιδεία ,κοινωνική μέριμνα και ασφάλιση ) λεηλατούνται και παραχωρούνται σε ιδιωτικές ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΕΣ συμμορίες !
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.
Στις ΗΠΑ δολοφονούνται καθημερινά έγχρωμοι πολίτες από αστυνομικούς που μένουν ατιμώρητοι ! Οι φυσικοί πόροι και τα ανθρώπινα δικαιώματα λεηλατούνται , το περιβάλλον και η κοινωνική ζωή βιάζονται ! Την ίδια στιγμή οι καπιταλιστικοί πόλεμοι δημιουργούν ατελείωτα πλήθη απελπισμένων προσφύγων που ρισκάροντας την ζωή τους έρχονται στην «πολιτισμένη δύση» για να γίνουν δούλοι των πολυεθνικών εταιρειών και να χρησιμοποιηθούν από την μηχανή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ως πρόσχημα της αύξησης του απόλυτου μπαμπούλα της ανεργίας !
Το σύστημα χρησιμοποιώντας μια στρατιά από έμμισθα φερέφωνα «δημοσιογράφους» , δικαστικούς λειτουργούς , τα Μέσα Μαζικής Εθελοδουλίας θέλει να πείσει τους πολίτες των απανταχού κοινωνιών ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γίνουν ΔΟΥΛΟΙ και ΠΟΡΝΕΣ της παγκόσμιας δικτατορίας των πολυεθνικών εταιρειών !
Θα το δεχτούμε ?
Η απάντηση πηγάζει από την ίδια την φύση του Ελεύθερου και Κοινωνικού Ανθρώπου :
Αφού δεν μπορούν εκείνοι , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !
Μπορούμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του Νίκου Ρωμανού !
Να συνεχίσουμε τις καταλήψεις και να τις επεκτείνουμε σε οικονομικά και διοικητικά κέντρα !
Να μπλοκάρουμε τις μεταφορές και την παραγωγή !
Άμεση γενική απεργία διαρκείας και αποχή από την κατανάλωση !
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !
Η ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ !
Η ΕΜΕΙΣ Η Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !
Εμπρός για την γενικευμένη αυτοδιαχείριση της πανανθρώπινης ελεύθερης κοινωνίας !

Α.Σ.Λ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΟΛΑΩΝ 9/12/14

***************************************************************************

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου απέρριψε τις τροπολογίες που θα έδιναν λύση !!!

Δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο τραγικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την απεργία πέινας του Νίκου Ρωμανού, δεν έγιναν αποδεκτές από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου.

Από όλη τη συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή μονάχα ένα πράγμα είναι πια πεντακάθαρο.
Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβεται -σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος- πίσω από την διάκριση των εξουσιών για να μην ικανοποιήσει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Ένα αίτημα το οποίο στηρίζουν έμπρακτα και με πολύμορφες δράσεις άνθρωποι, συλλογικότητες και σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό.

Πίσω από τα «τεχνικά» ζητήματα τα οποία επικαλείται η κυβερνητική πλευρά δεν μπορεί πια να κρυφτεί το γεγονός ότι ακόμα κι αν το αίτημα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι εκατό τοις εκατό «νομότυπο» είναι ουσιαστικά βαθιά δίκαιο, ενώ η όλη στάση του δικαιώνει το σύνθημα που γράφεται όλο και περισσότερο στους τοίχους και εικονίζεται στη φωτογραφία.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό ενώ σέβονται απόλυτα τη βούλησή του να προχωρήσει μέχρι τέλους, ταυτόχρονα εκφράζουν όλο και περισσότερο την ανάγκη τους να τον έχουν κοντά τους στους αγώνες που έρχονται. Η κοινωνία δείχνει να χρειάζεται το Νίκο Ρωμανό, σαν ένα κύτταρό της, αναγνωρίζοντας σε όλα τα επίπεδα -ακόμα και μέσα στη Βουλή- πως ακόμα κι η διαφωνία με τις θέσεις ή τις πράξεις του προκαλεί έναν δημιουργικό πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απεργία πείνας του ανέδειξε σε θέματα της κεντρικής πολιτικής ατζέντας όλες τις «γκρίζες ζώνες» της σημερινής Ελλάδας. Ξανάθεσε το ερώτημα -με δραματικό τρόπο- αν η Δημοκρατία εκδικείται. Ανέδειξε την κατάσταση στα κολαστήρια που τολμάμε να ονομάζουμε ακόμα φυλακές. Ανέδειξε τις τρύπες που υπάρχουν στο Νομικό μας σύστημα σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την ελαστική μεταχείριση που ετοιμάζει το Κράτος στους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος που θα επιστρέψουν τμήμα των κλεμμένων. Αποκάλυψε την απανθρωπιά που επικρατεί σε μια μερίδα των χρηστών του Διαδικτύου. Και τέλος, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι η συμπαιγνία των συστημικών μέσων ενημέρωσης με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο συνεχίζει να διαστρεβλώνει τρομακτικά κάθε αλήθεια.

Λίγοι άνθρωποι στα εικοσιένα τους χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν τόσα πολλά -ως φάροι αξιοπρέπειας και αλήθειας- όσα ο Νίκος Ρωμανός. Και από αυτή την άποψη, κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι έχει ήδη νικήσει στον αγώνα που δίνει.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.ertopen.com/news/ellada/politikh/item/28279-o-charalampos-athanasioy-aperripse-tis-tropologies-poy-tha-edinan-lysh

 

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε